Дянков пред Российская газета: Отношенията ни с Русия трябва да са по - богати

  • 23 януари 2013 15:12

  • 4381
  • 21
Дянков пред Российская газета: Отношенията ни с Русия трябва да са по - богати
©

„През последните двадесетина години нашите държави съсредоточиха вниманието си върху икономическите отношения през призмата на енергетиката. Сега обаче се стараем да покажем и според мен, успешно го правим, че българо-руските отношения могат и трябва да бъдат много по-богати, например в областта на туризма и културата", заяви в интервю за „Российская газета" вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той допълва също така , че през 2012 г. България е посетена от рекорден брой туристи от Русия - почти два милиона, което представлява ръст от 30% в сравнение с 2011 година. Според вицепремиера, една от причините за този рязък ръст е решението, взето през март миналата година, да бъде разрешено влизането в страната без българска виза за онези руски граждани, които вече имат валидна многократна шенгенска виза.

Пред руските журналисти Дянков казва още, че следващата стъпка, по която трябва да се работи, е предложението да започне издаването на български визи за руските граждани още на летището, веднага след пристигането им в България. Успоредно с това вече повече от година се водят преговори с руското правителства за това как Русия да бъде по-достъпна за българите.

„Уверени сме, че близостта между нашите култури е добра основа за взаимни инвестиции. България е отворена за руския капитал. Искаме да привлечем колкото се може повече руски инвестиции в българската икономика. При това ние разбираме, че България, от своя страна, трябва да осигури добри условия за инвеститорите", разяснява министър Дянков.

На въпроса кога ще приключи кризата в еврозоната, българският финансов министър отговаря: „Според мен през 2013 г. Европа ще спре да бъде риск номер едно, защото в самия край на 2012 година. Европа успя да постигне няколко обнадеждаващи резултата".

"Бяха сключени споразумения в три важни насоки - въвеждането на Единен банков надзор и това е голяма крачка по пътя на икономическата интеграция на Европа", е мнението на министъра.

В допълнение, от 1 януари 2013 г. започна да действа Европейският механизъм за стабилност заедно с така наречените фискални правила и тези общо три решения гарантират, че 2013 г. ще бъде напълно успешна за еврозоната от гледна точка на финансовата стабилност, която вече няма да бъде глобален риск номер едно, прогнозира той.

За министър Дянков обаче в Европейския съюз остава нерешен главният проблем - този за икономическия ръст и засега няма ясно формулиран отговор на въпроса какво трябва да се прави, за да се възстанови той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4381 21

Коментари 21

Добави коментар
bai bai nai

2013.01.24 | 01:36

21
абе тоя щеше да ги шлапка по дупето а то какво стана-цунка го и то неизмито
Распутин

2013.01.24 | 01:35

20
Румъния и Турция си имат управници,а ние винаги сме имали некадърници ,които са мислели винаги за далавера.Преди 23 години само потреблението на икономиката и бита беше 6-6500 mw във върховите часове ,а сега нямаме заводи,селско стопанство,внасяме домати от Македония ,Турция и Гърция,преди ние владеехме целия този пазар чак до Унгария и Чехия,за Русия да не говорим.Сега няма нищо ,всичко е спомен,нямаше безработица,нямаше циганизация и ромски царе и барони.Имахме огромна за мащабите си военна индустрия,циментови заводи,заводи за електрокари,битова техника,заводи за неорганични торове,електронна промишленост,текстилна промишленност,а сега държавата в лицето на управниците преди година удави село Бисер и пак се оправдаха,даже се снимаха върху старите БТР останали от армията.Бил съм в Симеоновград-Черния полк 22 120-мотострелкови ,там имаше 150 стари танка на които се учехме ,а в хангарите имаше поне 200 Т-72 ,които в случай на нужда излизаха срещу чалмите и карани от специално подготвен състав от запасняци и редови сержанти,на ден изстрелвахме по 300 патрона и нямахме пропуск,а сега ни армия имаме,нито полиция,за управници е ясно нямаме-банда от предатели и хамелиони ,днес са червени ,утре същите са сини ,сега са герберасти ,утре може да си дръпнат очите ,само и само да лапат и крадат.

2013.01.23 | 16:52

1
ами нашата страна е селскостопанска от както се е пръкнала туризма и разположението са ни плюс на там трябва да се насочат усилията на държавата ние не сме Германия ти да си чул за нещо техническо хубаво българско защото аз не

2013.01.23 | 22:35

19
Маймуно компютъра , електронният часовник , системата за кацане и излитане на лунният модул Орел , леенето под налягане на метални изделият от леки сплави и още други неща кой ги е измислил според теб а ? Това ,че ти си кръгъл идиот не означава ,че и ние останалите се като теб !
РОРО

2013.01.23 | 22:35

18
Те учениците ни които печелят световни и европейски олимпиади по физика , математика , химия и биология и масово емигрират и всички инженери които поради мега некадърното управление последните 23 години от комунисти от село със фалшиви дипломи за висше които не са наясно от изток ли изгрява слънцето или от запад работят където и каквото намерят за колкото дават вместо да вдигнат на крака страната и да превърнат в модерна европейска държава , а не страна от третият свят както искаш ти . На селяните мястото ви е на село не да живеете в градовете ,че и да управлявате страната както последните 23 години !

2013.01.23 | 22:35

17
Аграрна е празната ти селска кратуна ! Явно отдавна не си ходил по селата да видиш каква пълна скръб е по селата само старчоци живеят там и циганите ги тормозят всеки ден !
Ботуш-Каишев

2013.01.23 | 22:34

16
На снимката се вижда еврейски олигофрен,отгледан от пастрок преподавател по история на КПСС,племеник на Кристалина Георгиева-истинско име СТАЛИНА-бивш партиен секретар на ВИИ Карл маркс-сега УНСС,учил в елитната ловешка езикова гимназия -там само деца на партиици учеха,после е изпратен да учи през 1988 г в чужбина по линия Знаме на мира-демек с нашите пари,в Сащ е обучен за есесовец ,как да избива стари и болни хора и как да предизвиква хаос в държавата и после лично от там е инсталиран на поста финансов министър и премиер,не се лъжете той взима решенията ,Боко само върха на айсберга,нищо не зависи от този криминално проявен тип -това е българския Нориега ,като вече не им трябва-разбирай останат 2000000 българи ,демек само цигани ще го оправят и него.
/?

2013.01.23 | 19:40

15
Хей олигофрен какво ни будалкате нали ако не сме в добри отношения със съиоза ще ви гръмнат.Вързвате си гащите.

2013.01.23 | 19:32

14
МАЙМУНО МРЪСНА,МАЗНА,ЛИЦЕМЕРНА НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТЕ ГРЪМНЕ
Заповядайте,

2013.01.23 | 18:57

13
ПА ДА ВИ ОТРОВИМ ДЕЦАТА!!!

2013.01.23 | 18:51

10
мръсни гадни комунисти идин от най големите руски ядрени инженери вчера каза че няма абсолютно никакъв смисал от белене вие пак ваща си знаете промити мозъци сте от всякъде
ХА-ХА ГОЛЯМ МАЙТАП

2013.01.23 | 18:52

12
Белене се пише с главна буква ! А до изявлението ,че не ни трябва изказването е направени на въпрос дали ни е необходима АЕЦ ако не смятаме да развиваме индустрия и високи технологии и ще си кретаме на опашката на света със сезонен туризъм , селско стопанство , администрация ( всеки пети българин е чиновник ) и сфера на услуги ( най-вече секс услуги ) ! Политическа класа от мижитурки със хуманитарно образование ( стига да имат такова не като Калина Илиева ) и със партийни книжки и роднини от ДС и ЦК на БКП няма да се оправим никога !

2013.01.23 | 18:52

11
Ти името си не можеш да напишеш с по-малко от две грешки, а си тръгнал да ми обясняваш какво трябва на България.

2013.01.23 | 18:51

9
Дянков, ще се опитам да ти обясня нещо. Българите няма да станат орачи и проститутки. Много ви се ще на вас с Тиквата тук да има само селско стопанство и секс туризъм, ама може да ме избибиткате.

2013.01.23 | 18:51

8
ТУРИЗМА ДОБРЕ, ОБАЧЕ ЩЕ ИМА И АЕЦ БЕЛЕНЕ.
pich

2013.01.23 | 18:49

4
SHTE IMA AMA NQMA DA IMA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини