Сергей Станишев: Бойко Борисов заблуждава всички за Белене

Делян Добрев носи отговорност за кризата в икономиката. От 120 предприятия собственост на МИЕТ, 80 са докарани до фалит, заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Комисарят по енергетика Гюнтер Йотингер опроверга твърденията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ако България иска да строи Седми или Осми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е необходимо да се поиска разрешение от ЕК, а това изисква няколко години, каза Станишев. Това не е направено до момента, каза Станишев. За да се стигне в Козлодуй до положението, в което е Белене сега, трябва да минат осем години.

Лидерът на БСП припомни и изявлението от Росатом, в което Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска още през 2010 г. да определи крайна цена и те определиха 6,3 млрд. евро. Според нас тази цена е завишена, каза Станишев и разкритикува Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че е водил преговори питайки продавача колко ще струва проекта. Той отива на пазара и казва дайте ми две кила домати и едва като ги вземе пита колко струват, обясни логиката си лидерът на БСП.

Станишев определи като заблуда изявлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че АЕЦ „Белене“ ще струва 22 млрд.евро и парите ще дойдат за сметка на пенсиите в България. „Росатом“ са предложили да поемат цялото финансиране на проекта, като запази българския държавен дял от приходите. Така централата се изплаща, каза Станишев. Той каза, че не е виждал писмата от RWE и доклада на НЕК до бившия министър на икономиката Петър Димитров. Причините Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г си промени позицията по АЕЦ „Белене“ са или геополитически натиск отвън или други производители. Цената на тока трябваше да бъде два пъти по-ниска от другите производители на електрическата енергия у нас, съпоставима с АЕЦ „Козлодуй“.

Началната цена на АЕЦ „Белене“ е 4 млрд евро с оскъпяване с инфлацията посочена в Евростат. Продукцията правена в България ще се оскъпи с 34%, атомните реактори в Русия с по-висок процент, а продукцията от Франция и Германия с 13%. Получава се 5,2 млрд евро, изчисли Станишев. RWE винаги са казвали, че те са готови да осигурят своята част и се обръщат към правителството с питане дали българската част от проекта може да финансира централата.

Това е първият референдум за 23 години демокрация, ако той не успее, противниците на референдумите ще кажат защо са ни такива допитвания. Над 20% участие ще върне темата в Народното събрание. Ние ще уважим мнението на българите на референдума преди и след изборите, каза Станишев, като намекна, че при смяна на властта въпросът ще бъде преразгледан.

Това е първият референдум за 23 години демокрация, ако той не успее, противниците на референдумите ще кажат защо са ни такива допитвания. Над 20% участие ще върне темата в Народното събрание. Ние ще уважим мнението на българите на референдума преди и след изборите, каза Станишев, като намекна, че при смяна на властта въпросът ще бъде преразгледан.

Във връзка с изборите лидерът на БСП каза, че ГЕРБ губи почва под краката си. Правителството е функция на това от какво се нуждае страната. Необходимо е да се възстанови нормална държавност, активно участие на държавата в икономиката чрез инвестиции, ограничаване на монополите и възстановяване на социалната държава. Ясно е, че БСП и ГЕРБ няма да управляват заедно, това са антагонистични партии, отсече Станишев. На констатацията на водещия, че това означава коалиция с ДПС обаче, лидерът на БСП отговори: „Това изобщо не е предрешено“.

Коментари

 1. 2013.01.26 | 12:24
  Тъй като гледах интервюто, възможно ли е някой от позитано да ми обясни какво искаше да каже Станишев с това си изказване "Това е единствения шанс България да стане независима енергийна държава" и веднага след това казва, че "Българските граждани няма да дадат и нито лев за АЕЦ Белене защото ще се финансира изцяло от Русия". Моля, някой да ми обясни!
  1. 2013.01.28 | 08:46
   Аре ,герберче да ти поясня манипулативните въпросчета.Държавата ще има 51% от АЕЦ Белене,които ще струват 6.3 милиарда лева.Другите 49% ще ги държи инвеститорът,а именно РосАтом.Ще има фиксирана цена за произвеждания ток в следващите 20 години,а именно по-ниска от всяка друга алтернатива вф БГ.51%-та на България ще бъдат финансирани от РосАтом на изплащане с минимални лихви(по ниски от целия Евросъюз) за срокнатионП 20 години и няма да бръкнат в хазната на държавата(съответно нас)
  2. 2013.01.25 | 01:00
   Ако сте следили пресата, ще знаете, че Руснаците строят в Турция 2 АЕЦ, като всяка от тях ще струва около 15-20 милиарда долара. Интересно, защо турците не се страхуват от някаква зависимост? Дали са по-глупави от нас та развиват икономиката си и я подсигуряват с необходимия енергиен ресурс?
 2. 2013.01.26 | 12:23
  Сутринта гледах жалките опити на БТВ да защитят Боковата теза за Белене. Явно Цветан Василев вече е изкупил някой и друг дял от Краси Гергов. Предлагам на герберчетата (дневната и нощната смяна) да чуят каква официална цена са дали Росатом за Белене на Тиквата, като са казали, че държавното участие от 51% ще се изплаща от печалбата.
 3. 2013.01.26 | 12:23
  Според мен Станишев е изключително честен човек.Само заради въпроса на тв водещите дали ще се коалира с ДПС той отговори както трябва а спокойно можеше да каже "не" за да не загуби електорална подкрепа.Всичко зависи от резултатите и чак тогава се правят сметките а дотогава който каже каквото и да е било е лъжа.
 4. 2013.01.26 | 12:23
  Според мен Станишев е изключително честен човек.Само заради въпроса на тв водещите дали ще се коалира с ДПС той отговори както трябва а спокойно можеше да каже "не" за да не загуби електорална подкрепа.Всичко зависи от резултатите и чак тогава се правят сметките а дотогава който каже каквото и да е било е лъжа.
 5. 2013.01.26 | 12:23
  Според мен Станишев е изключително честен човек.Само заради въпроса на тв водещите дали ще се коалира с ДПС той отговори както трябва а спокойно можеше да каже "не" за да не загуби електорална подкрепа.Всичко зависи от резултатите и чак тогава се правят сметките а дотогава който каже каквото и да е било е лъжа.
 6. 2013.01.26 | 12:22
  Предпочитам режим на тока отколкото да гледам близки и приятели в някоя онкологична и силно осветена болница !!!!!
 7. 2013.01.26 | 12:19
  В скапаните БСПарски реклами за Белене викат, че това е единственият начин да бъдем независима енергийна държава ама какво каза той сутринта, че Русия е поискала да поеме цялото финансиране без ние да плащаме нищо. Това, което казват БСП за независимостта и цялостното финансиране от Русия са просто две неща, които и чрез "ставна повърхност" не могат да си съвпаднат. Хем независима енергийна държава и хем с руска аец. Серго, печен лъжец си ти... жалко за хората, които ти вярват!
  1. 2013.01.26 | 12:22
   СЕРГО ДОГАН ОВЧАРОВ =лъжци измамници негодници пълни боклуци
 8. 2013.01.26 | 12:20
  Ало платените драскачи, говорим за Атомна Централа не за поредният МОЛ. Това не става така както Боко иска продава наркотиците и взема веднага порите. една АЕЦ може да се изплаща и 20 години,но следващите 40 години ще е само на печалба. Нали уж мислим за децата си. и това са пълни простотии че се плаща от държавният бюджет.Всяка Централа сама се изплаща и няма вече Управляващите не знаят какво да лъжат,от толкова лъжи сами взеха да се оплитат в собствената си капани които сами поставиха.
  1. 2013.01.26 | 12:21
   Пази, Боже, сляпо да прогледне... Заради стотинките, които ще ти дадат за тези писания, би продал и д...... си на комунягите. Не разбрахме защо вашия вожд серго така и не отговори на най-елементарния въпрос: Защо не е подписал договорът, когато беше премиер? А ми развивате тука теории на конспирацията, утре ще кажете, че Росатом ни я подаряват, нали така ще звучи добре ба нискообразования ви електорат
 9. 2013.01.26 | 12:19
  Аз да го питам Станишката, как ГЕРБ успяха да свалят доставната цена на газа с близо 20% , а БСП неуспя , въпреки близките си отнишения с Русия.
  1. 2013.01.25 | 20:27
   Много си прав,спомням си даже как имахме договорена ниска цена на газа за още 11г. и Овчаров подписа че се отказваме от договора та да може Руснаците да вдигнат газа.
  2. 2013.01.25 | 20:27
   Комисионни, приятелю, комисионни. Кога бсп ги е интересувал обикновенния бачкатор, тях ги интересуват олигарсите им спонсори
  3. 2013.01.25 | 01:05
   Сигурно само твоята сметка за парно е паднала с 20% защото моята дори се повиши.Значи Тиквеното правителство, ако ти каже че е намалено с 50% ти пак ще се радваш.Явно много си заблуден. А пари за транзитна такса защо няма,нима сме толкова богата Държава да не вземаме или Тиквата се е договорил направо да му превеждат по сметка парите от нея.
  4. 2013.01.25 | 01:03
   Аз искам да питам Тиквата, като е свалил доставната цена според теб с 20%, защо газта е 1,40 и сметките за парно са с 20% по-високи?
  5. 2013.01.25 | 01:00
   И като свалиха цената на газта от ГЕРБ,какво стана?Газта от 1.20 стана 1.50!!!Май разликата от 20% отива в джоба на Тиквата ,а увеличението пак в джоба на Тиквата!Аре аман от мутри.ГЕРБ вън от управлението на България!За АЕЦ Белене!
 10. 2013.01.26 | 12:19
  да бе щели да спонсорират от росатом цялата сума-ами после кои ще плаща тока-пак нии бьлгарите.нии да не сме балами.германците да не са прости от rwe-видяха,че няма пазар за тока и духнаха.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Одобрявате ли блокирането на кръстовища и пътища в страната?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.