Сергей Станишев: Бойко Борисов заблуждава всички за Белене

Делян Добрев носи отговорност за кризата в икономиката. От 120 предприятия собственост на МИЕТ, 80 са докарани до фалит, заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Комисарят по енергетика Гюнтер Йотингер опроверга твърденията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ако България иска да строи Седми или Осми блок на АЕЦ „Козлодуй“ е необходимо да се поиска разрешение от ЕК, а това изисква няколко години, каза Станишев. Това не е направено до момента, каза Станишев. За да се стигне в Козлодуй до положението, в което е Белене сега, трябва да минат осем години.

Лидерът на БСП припомни и изявлението от Росатом, в което Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поиска още през 2010 г. да определи крайна цена и те определиха 6,3 млрд. евро. Според нас тази цена е завишена, каза Станишев и разкритикува Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че е водил преговори питайки продавача колко ще струва проекта. Той отива на пазара и казва дайте ми две кила домати и едва като ги вземе пита колко струват, обясни логиката си лидерът на БСП.

Станишев определи като заблуда изявлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че АЕЦ „Белене“ ще струва 22 млрд.евро и парите ще дойдат за сметка на пенсиите в България. „Росатом“ са предложили да поемат цялото финансиране на проекта, като запази българския държавен дял от приходите. Така централата се изплаща, каза Станишев. Той каза, че не е виждал писмата от RWE и доклада на НЕК до бившия министър на икономиката Петър Димитров. Причините Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г си промени позицията по АЕЦ „Белене“ са или геополитически натиск отвън или други производители. Цената на тока трябваше да бъде два пъти по-ниска от другите производители на електрическата енергия у нас, съпоставима с АЕЦ „Козлодуй“.

Началната цена на АЕЦ „Белене“ е 4 млрд евро с оскъпяване с инфлацията посочена в Евростат. Продукцията правена в България ще се оскъпи с 34%, атомните реактори в Русия с по-висок процент, а продукцията от Франция и Германия с 13%. Получава се 5,2 млрд евро, изчисли Станишев. RWE винаги са казвали, че те са готови да осигурят своята част и се обръщат към правителството с питане дали българската част от проекта може да финансира централата.

Това е първият референдум за 23 години демокрация, ако той не успее, противниците на референдумите ще кажат защо са ни такива допитвания. Над 20% участие ще върне темата в Народното събрание. Ние ще уважим мнението на българите на референдума преди и след изборите, каза Станишев, като намекна, че при смяна на властта въпросът ще бъде преразгледан.

Това е първият референдум за 23 години демокрация, ако той не успее, противниците на референдумите ще кажат защо са ни такива допитвания. Над 20% участие ще върне темата в Народното събрание. Ние ще уважим мнението на българите на референдума преди и след изборите, каза Станишев, като намекна, че при смяна на властта въпросът ще бъде преразгледан.

Във връзка с изборите лидерът на БСП каза, че ГЕРБ губи почва под краката си. Правителството е функция на това от какво се нуждае страната. Необходимо е да се възстанови нормална държавност, активно участие на държавата в икономиката чрез инвестиции, ограничаване на монополите и възстановяване на социалната държава. Ясно е, че БСП и ГЕРБ няма да управляват заедно, това са антагонистични партии, отсече Станишев. На констатацията на водещия, че това означава коалиция с ДПС обаче, лидерът на БСП отговори: „Това изобщо не е предрешено“.

Коментари

 1. 2013.01.26 | 12:24
  Тъй като гледах интервюто, възможно ли е някой от позитано да ми обясни какво искаше да каже Станишев с това си изказване "Това е единствения шанс България да стане независима енергийна държава" и веднага след това казва, че "Българските граждани няма да дадат и нито лев за АЕЦ Белене защото ще се финансира изцяло от Русия". Моля, някой да ми обясни!
  1. 2013.01.28 | 08:46
   Аре ,герберче да ти поясня манипулативните въпросчета.Държавата ще има 51% от АЕЦ Белене,които ще струват 6.3 милиарда лева.Другите 49% ще ги държи инвеститорът,а именно РосАтом.Ще има фиксирана цена за произвеждания ток в следващите 20 години,а именно по-ниска от всяка друга алтернатива вф БГ.51%-та на България ще бъдат финансирани от РосАтом на изплащане с минимални лихви(по ниски от целия Евросъюз) за срокнатионП 20 години и няма да бръкнат в хазната на държавата(съответно нас)
  2. 2013.01.25 | 01:00
   Ако сте следили пресата, ще знаете, че Руснаците строят в Турция 2 АЕЦ, като всяка от тях ще струва около 15-20 милиарда долара. Интересно, защо турците не се страхуват от някаква зависимост? Дали са по-глупави от нас та развиват икономиката си и я подсигуряват с необходимия енергиен ресурс?
 2. 2013.01.26 | 12:23
  Сутринта гледах жалките опити на БТВ да защитят Боковата теза за Белене. Явно Цветан Василев вече е изкупил някой и друг дял от Краси Гергов. Предлагам на герберчетата (дневната и нощната смяна) да чуят каква официална цена са дали Росатом за Белене на Тиквата, като са казали, че държавното участие от 51% ще се изплаща от печалбата.
 3. 2013.01.26 | 12:23
  Според мен Станишев е изключително честен човек.Само заради въпроса на тв водещите дали ще се коалира с ДПС той отговори както трябва а спокойно можеше да каже "не" за да не загуби електорална подкрепа.Всичко зависи от резултатите и чак тогава се правят сметките а дотогава който каже каквото и да е било е лъжа.
 4. 2013.01.26 | 12:23
  Според мен Станишев е изключително честен човек.Само заради въпроса на тв водещите дали ще се коалира с ДПС той отговори както трябва а спокойно можеше да каже "не" за да не загуби електорална подкрепа.Всичко зависи от резултатите и чак тогава се правят сметките а дотогава който каже каквото и да е било е лъжа.
 5. 2013.01.26 | 12:23
  Според мен Станишев е изключително честен човек.Само заради въпроса на тв водещите дали ще се коалира с ДПС той отговори както трябва а спокойно можеше да каже "не" за да не загуби електорална подкрепа.Всичко зависи от резултатите и чак тогава се правят сметките а дотогава който каже каквото и да е било е лъжа.
 6. 2013.01.26 | 12:22
  Предпочитам режим на тока отколкото да гледам близки и приятели в някоя онкологична и силно осветена болница !!!!!
 7. 2013.01.26 | 12:19
  В скапаните БСПарски реклами за Белене викат, че това е единственият начин да бъдем независима енергийна държава ама какво каза той сутринта, че Русия е поискала да поеме цялото финансиране без ние да плащаме нищо. Това, което казват БСП за независимостта и цялостното финансиране от Русия са просто две неща, които и чрез "ставна повърхност" не могат да си съвпаднат. Хем независима енергийна държава и хем с руска аец. Серго, печен лъжец си ти... жалко за хората, които ти вярват!
  1. 2013.01.26 | 12:22
   СЕРГО ДОГАН ОВЧАРОВ =лъжци измамници негодници пълни боклуци
 8. 2013.01.26 | 12:20
  Ало платените драскачи, говорим за Атомна Централа не за поредният МОЛ. Това не става така както Боко иска продава наркотиците и взема веднага порите. една АЕЦ може да се изплаща и 20 години,но следващите 40 години ще е само на печалба. Нали уж мислим за децата си. и това са пълни простотии че се плаща от държавният бюджет.Всяка Централа сама се изплаща и няма вече Управляващите не знаят какво да лъжат,от толкова лъжи сами взеха да се оплитат в собствената си капани които сами поставиха.
  1. 2013.01.26 | 12:21
   Пази, Боже, сляпо да прогледне... Заради стотинките, които ще ти дадат за тези писания, би продал и д...... си на комунягите. Не разбрахме защо вашия вожд серго така и не отговори на най-елементарния въпрос: Защо не е подписал договорът, когато беше премиер? А ми развивате тука теории на конспирацията, утре ще кажете, че Росатом ни я подаряват, нали така ще звучи добре ба нискообразования ви електорат
 9. 2013.01.26 | 12:19
  Аз да го питам Станишката, как ГЕРБ успяха да свалят доставната цена на газа с близо 20% , а БСП неуспя , въпреки близките си отнишения с Русия.
  1. 2013.01.25 | 20:27
   Много си прав,спомням си даже как имахме договорена ниска цена на газа за още 11г. и Овчаров подписа че се отказваме от договора та да може Руснаците да вдигнат газа.
  2. 2013.01.25 | 20:27
   Комисионни, приятелю, комисионни. Кога бсп ги е интересувал обикновенния бачкатор, тях ги интересуват олигарсите им спонсори
  3. 2013.01.25 | 01:05
   Сигурно само твоята сметка за парно е паднала с 20% защото моята дори се повиши.Значи Тиквеното правителство, ако ти каже че е намалено с 50% ти пак ще се радваш.Явно много си заблуден. А пари за транзитна такса защо няма,нима сме толкова богата Държава да не вземаме или Тиквата се е договорил направо да му превеждат по сметка парите от нея.
  4. 2013.01.25 | 01:03
   Аз искам да питам Тиквата, като е свалил доставната цена според теб с 20%, защо газта е 1,40 и сметките за парно са с 20% по-високи?
  5. 2013.01.25 | 01:00
   И като свалиха цената на газта от ГЕРБ,какво стана?Газта от 1.20 стана 1.50!!!Май разликата от 20% отива в джоба на Тиквата ,а увеличението пак в джоба на Тиквата!Аре аман от мутри.ГЕРБ вън от управлението на България!За АЕЦ Белене!
 10. 2013.01.26 | 12:19
  да бе щели да спонсорират от росатом цялата сума-ами после кои ще плаща тока-пак нии бьлгарите.нии да не сме балами.германците да не са прости от rwe-видяха,че няма пазар за тока и духнаха.
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет