Борисов: Заровили сме над 1,5 милиарда лева в един гьол в Белене

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министър Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко представиха днес в Севлиево проект за обновяване и рехабилитация на водопроводната и канализационната мрежа на града. Проектът е на стойност 18,9 милиона лева и се финансира по оперативна програма "Околна среда".

Надявам се, че в неделя, никой няма да повярва на БСП и да гласува "за", защото в следващия момент трябва да осигури финансирането, заяви Борисов. Представяте ли си - 22 милиарда откъде ще ги вземем, и да дадем държавна гаранция? Това е абсурдно. То за това Станишев не е подписал договора за “Белене”, защото неговите специалисти, тогава, когато са управлявали НЕК, са му казали: няма инвеститори, ние нямаме пари, откъде ще ги вземем? И той - тупал топката, за да дойде юли месец, да дойдат изборите, за да могат да се измъкнат от ситуацията. И това е черно на бяло написано, и аз съм го раздал на всички медии и на всички вас - да го четете. Аз не съм вярвал, че е възможно такова нещо. Иначе, когато казваха, че аз съм изгонил RWE, още тогава да съм ги извадил и да ги покажа тези документи. Още тогава да сме спрели надеждите, че може да дойде някой инвеститор. Когато една от най-големи компании в света в тази дейност напуска един проект, поради това, че всъщност няма финансиране, няма яснота по финансовата част на проекта и затова се оттеглят, кога някои други компании, като видят, че RWE излизат, ще дойдат да сложат пари?! Никога, обясни Борисов.

От 1986 година е започнало да се строи “Белене”, а сега сме 2013-а. И пак един гьол сега и нищо повече. И Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на сега ми казва: “Ние строяхме! И ще продължим да строим!”. Нито са строяли, нито ще продължат да строят, защото няма финансист в България, който да каже откъде да вземат 20 милиарда и кусур лева. Ние едва събрахме 7 милиона от април, за да вдигнем пенсиите. И едновременно с това - строим водопроводи, канализации. Защото - какъв 21 век, когато градовете ни са на воден режим, нямат канализация? Първо да си оправим инфраструктурата, тогава ще мислим за всичко останало. Стига чуждите интереси да са по-важни от българските, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Виждате, колко е смешно. То даже не е смешно, то е гротеска. Заровили сме над милиард и половина в един гьол в Белене. През май, още 400 милиона лева ще съберем от всички нас, от програми, ще орежем от подобни като вас (а от Севлиево няма, защото е бедстващ), но много други градове, където щяхме да правим нещо по-добро, ще ги вземем и ще ги дадем на френската банка. Защото те вече са похарчени безвъзвратно и невидимо за никого, за да стане гьолът в Белене, разкри още Борисов.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г съобщи, че още 1,5 милиона лева ще бъдат отпуснати по втори проект, свързан с водата на Севлиево. Проектът предвижда реконструкция на довеждащия водопровод до помпената станция в село Стоките. Борисов подчерта, че след изпълнението на двата мащабни проекта много от проблемите на севлиевци, свързани с режима на водата, ще бъдат решени. Тук съм по-доволен. През лятото като дойдем вече ще ми показвате села, където се копае, където хората ще виждат, че се полагат тръбите. Това искам от вас, завърши Борисов.

Коментари

 1. 2015.10.02 | 21:08
  Аз съм на 42 и досега не съм гласувал нито един път. Този път ще ида да гласувам срещу Тиквата наказателно. Не мога да оставя безнаказан един психично болен, патологичен лъжец.
 2. 2013.02.05 | 01:58
  Хора. Не разбрахте ли, че '89 година комунистите са "сдали" само политическата власт. Финансовата власт е й до ден днешен в тях. Аз съм от малък град. На 27 години съм. Смятам се за млад. Искам да кажа, че всички предпрития, заводи и тецове в околността са на комунисти и деца на такива. Няма един собственик да не е свързан с БКП, да не е бил член на Партията, секретар или доближен до "бившата" власт. Сигурен съм, че в цяла България е същото. Разберете го един път завинаги - комунистите в "края" на управлението си са си раделили, поделили всички пазарни нисши и дялове от икономиката. Раздали са си на свои хора, куфарчета с пари за да могат днес да са днешните мръсни, червени ологарси. Спомнете си, когато беше разтрелян Андрей Луканов, няколко дни преди това. той спомена в едно интервю, че си спомня на кого и по-колко точно е раздал. Кой мислите, че го уби? Дали не бяха вече натрупалите достатъчно капитал с мръсни пари червени новобогаташи. Моля раберете, че Белене е поредната комунистическа нисша, от която те и техните наследници искат да си осигурят многолетно и бъдещо бозаене, за което ние ще плащаме.
  1. 2013.02.05 | 02:12
   Поздрави, Пепи! Това, което казваш ние сме го преживяли:" Разберете го един път завинаги - комунистите в "края" на управлението си са си раделили, поделили всички пазарни нисши и дялове от икономиката. Раздали са си на свои хора, куфарчета с пари за да могат днес да са днешните мръсни, червени ологарси. " :) И все пак, се опитваме да гледаме напред... Политиката не е за всеки човек... Има мнения, че дори "смърдяла" :) Е, Ние, Обикновените хора добре виждаме как стоят нещата и нямаме желание да "смърдим"! Но, ще продължим да отстояваме правото на свободна изява на волята си! Имаме тази възможност! И когато дойде време за избори, просто си измъкнете задниците от юрганите и отидете да си кажете думата "Бероне"! Анадъмо!??
 3. 2013.02.05 | 01:57
  БСП като толкова иска що не си построи централата. Техните олигарси да заделят по малко от откраднатото и да си я почват, и без това със каквито и пари да се построи пак един ден ще е тяхна или поне ще работи за тях. Или те са свикнали народа да плати а те да го вземат за по един лев. И после нагло ни размахват документи че всичко било законно
 4. 2013.01.26 | 03:00
  БОЙКО, ПРИЗНАЙ СИ - СТРАХ ТЕ Е И НЕ МОЖЕШ. НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ОПРАВДАВАШ КАТО ДЕВСТВЕНИЦА. НИЩО ЛОШО НЯМА, ПРИЗНАВАШ СИ ЧЕСТНО И СИ СТРОИШ МАГИСТРАЛИТЕ. ДРУГИЯ МАНДАТ ИДВА ДРУГ И СТРОИ АЕЦ. ВЪПРОС НА КУРАЖ, РЕШИТЕЛНОСТ И СПОСОБНОСТИ. И НЕДЕЙ ДА ПРАЩАШ ПОЛИЦИЯТА ДА ПЛАШИ УЧЕНИЦИТЕ В СОПОТ, ЗАЩОТО ТОВА Е ДОЛНО, НЕ Е МЪЖКАРСКО, ДАЖЕ Е ОБРАТНОТО НА МЪЖКАРСКО.
  1. 2013.01.26 | 02:58
   Да строй магистрали ама с пари от европа а БСП ще ги вземе от теб и всички нас глупако като си толкова прост давай си парите за нещо дето няма да го видиш никога...
  2. 2013.01.23 | 17:37
   Когато се строи къща - първо се строи нужник –оше му викат тоалетна по съвременно.... За това ако няма добра инфраструктура в това число МАГИСТРАЛИ - забрави че някой ще дойде за почивка или за инвестиране в някакъв бизнес....
 5. 2013.01.26 | 03:00
  Бойко е прочел доклада на румънския евродепутат в който пише, че България трябва да затвори Козлодуй и естествено се е подплашил като газела от Серенгети. А оня си гледа интереса, Румъния да се развива, ние да седим в мизерия.
 6. 2013.01.26 | 03:00
  Защо няма никой в затвора щом са профукани 1, 5 млрд, госпда управляващи, Имахте 4 години, какво само се вайкате и тюхкате, кажете кох е персонално виновен, защо чак сега се сетихте за това.
 7. 2013.01.26 | 02:58
  Ама вие наистина ли искате Централа която ще изплащате години напред ама вие сте много прости ве,ще раздадете на БСП милиони който руснаците им са обещали мале колко сте заблудени не си мислите че ще плащате по евтин ток точно обратното ще е скъп защото инвенститора ще трябва да си избива милиардите който ще вложи а вие ще лапате мухите.ЕЙ ГЛУПАВ НАРОД като си я искате вземете си направете фонд и си я постройте а не да ги вземат от всички......Точно вие ще заробите България с милиарди...
 8. 2013.01.26 | 02:58
  Знам Боко, това е като стотиците тонове кокаин. Няма такъв идиот.
 9. 2013.01.26 | 02:57
  Бойко говори така-че сякаш ще управлява и следващ мандат. Ясно и категорично ГЕРБ заявиха,че няма да строят АЕЦ-дори подмениха и текста за Референдума. Нещата са много ясни и прости- ПОДАВАТ си оставката ГЕРБ и избираме Правителство- което ще построи АЕЦ-Белене и ще съживи икономиката.Референдума ще струва 14 млн. а за цифрова TV -рекламата са отпуснали 16 млн.
  1. 2013.01.26 | 02:56
   Ква икономика те гони ве като платиш двайсет милиарда ли,нали от теб ще ги вземат и от твоето семейство....
 10. 2013.01.26 | 02:56
  Страшно много глупави българи имало в бедна България- щом си въобразяват и вярват на лъжите на Бойко- че щял да им подобри живота и увеличи пенсиите им. Все едно е да чакате писмо от умрял човек ! Затова - който няма мозък и съвест - непременно трябва да гласува на изборите за ГЕРБ !
  1. 2013.01.26 | 02:54
   Комунист срам няма-той е опериран от срам.Най-лъжливите в световната история са комунистите.За тях няма нищо свято.Комунист-това е професия.Професия на хайдуци и манипулатори.Българският народ иска да се освободи от тия хора.
  2. 2013.01.23 | 13:57
   Ми кажете эа кого да гласуваме като си имате "моэък и съвест",щото ни е си нямаме!!!
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет