Осман Октай: Моделът "Доган" поражда агресия и омраза

  • 21 януари 2013 08:12

  • 2918
  • 0
Осман Октай: Моделът "Доган" поражда агресия и омраза
© Булфото

Шокиран съм от нападението над Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от по време на Националната конференция на ДПС в НДК. Този акт трябва да ни разтревожи всички, а не да свеждаме нещата до личностно-битов план, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Той бе категоричен, че не става въпрос за постановка и определи нападението като удар за ДПС и за цялата държава. "Отдавна съм казал, че моделът, заложен от Доган, поражда агресия и омраза. Той налагаше необразовани и дори криминални фигури като лидери на регионално ниво. Това прокуди много млади хора, които се изселиха от родните си места в други градове, някои дори избяга в чужбина. Ако избирателите на ДПС не бяха контролирани по този модел, те нямаше да бъдат толкова капсулирани. Никъде в Европа го няма това хората под строй да гласуват за един лидер. Доган притисна младите образовани етнически турци в България. Агресията, която видяхте от страна на делегатите на ДПС я има по места заради политиката на Доган", добави Октай.

По думите му ДПС все още няма алтернатива. Осман Октай посочи, че Народна партия "Свобода и единство" (НПСД), създадена от Корман Исмаилов и Касим Дал, е "измислена и бутафорна". Октай е категоричен, че нищо в ДПС няма да се промени след оттеглянето на Доган от лидерския пост, тъй като "Лютви Местан е негово ехо".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини