Кристалина Георгиева не иска втори мандат в ЕК

  • 17 януари 2013 21:37

  • 1396
  • 0
Кристалина Георгиева не иска втори мандат в ЕК
© Булфото

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование обяви, че не иска втори 5-годишен мандат като еврокомисар, но и че не е решила какво ще прави, след като сегашният изтече. "Засега нямам амбицията, желанието да оставам за втори мандат", заяви Георгиева пред "Труд".

"Такива решения се вземат правилно, когато има информация кой ще бъде следващият президент на Еврокомисията, какво иска България, на какво може да се надява България, какви са моите сравнителни предимства, какъв може да бъде друг алтернативен кандидат", каза Георгиева, която отговаря за хуманитарната помощ, международното сътрудничество и отговора на кризи.

"Много е рано да говорим за това каква ще бъде следващата Комисия - има повече от година и половина до това време", каза тя.

Запитана изрично би ли влязла в българската политика, тя отговори: "За мен това е абстрактен въпрос. Бих могла да отговоря, ако около него има конкретни параметри... Моята работа е достатъчно интензивна да не ми остава много време да мисля за това какво ще правя след това. Ще си свърша работата и след това ще мислим." И добави, че ще се постарае да приложи опита, натрупан като комисар в попрището, което би избрала след мандата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1396 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини