Бойко Борисов: Ако българите искат да се работи както досега, да гласуват за ГЕРБ

  • 16 януари 2013 19:02

  • 20940
  • 125
Бойко Борисов: Ако българите искат да се работи както досега, да гласуват за ГЕРБ
©

Днес на Министерски съвет сме взели решение във връзка със собствеността на медиите, и съм възложил на министър Рашидов да провери, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в интервю за ТВ+.

Всеки трябва да декларира своята собственост и хората да знаят. Ако дадената медия е финансирана от посредник на газ, е ясно защо тя е против даването на концесия за добив на газ в Черно море – каза Борисов. Или - ако лидерът на дадена партия, собственик на телевизия, участва в изборите, то е ясно, че тази медия ще говори само срещу нас, посочи Борисов.

На въпрос за т.нар. рутинна проверка на полицията в ТВ+ и дали е бил предварително предупреден, Борисов каза: „Не и те нямат нито задължението, нито навика, нито е редно да ме предупреждават”. В петък, когато вашите собственици спечелиха четвъртия джиесем оператор в България, и публично в КРС получиха своя лиценз, те са изключително доволни. Ползват изключително подкрепата на правителството, включително и за спътника. Най-малкото имате основание да сте недоволни от правителството, каза Борисов. „От вътрешна информация, която е дал ваш служител, че има нередности – двойно счетоводство – така е дошла проверката”, каза Борисов.
Борисов се съгласи с водещия, че част от медиите се държат като частни феодални армии, които водят първо борба между своите икономически конкуренти, дори не водят борба за медийния пазар, а водят битка помежду си за интереса на своите собственици.
Възложена е проверка на Комисията за защита на потребителите - КЗП във връзка с това, че даден оператор не излъчва дадена телевизия, а потребителите са си платили, посочи Борисов. "В понеделник съм помолил г-н Веселин Златев - да направят необходимата проверка, защото във всички случаи, потребителите са ощетени. Едни търсят апарати, други антени… в края на краищата не мога да гледам на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в шоуто”, посочи Борисов.

На въпрос – знаете ли къде са братя Галеви, Борисов каза: Не ми е работа да ги знам, но службите работят и съобщиха, че знаят. На въпрос – това в България ли е, Борисов каза „не”. „Предприети са необходимите мерки. Има държави, откъдето връщането им обратно не е възможно”, каза Борисов. Шефът на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна и на мен ми е съобщил, че знаят къде са братя Галеви, каза Борисов.

Премиерът коментира и кризисната ситуация с ВМЗ-Сопот. "Аз съм оптимист, че след оптимизиране на състава във „ВМЗ” – Сопот и този завод ще съумее да влезе в приватизация и пак да заработи. Съжалявам, че хората изнемогват, но грешката е заложена преди десетилетия – каза Борисов. Положихме толкова усилия за този завод, който 22 години изобщо не е реформиран", каза Борисов.

"Той каза, че също е обиден от служителката, която му изпрати лук. И аз съм обиден от нея. Майка ми никога не е имала златни пръстени, нито аз съм имал златни пръстени. Откъде накъде ще ми праща лук? Че не осигурихме един милион между коледните и новогодишните празници, за да си посрещнат нуждите? Един милион просто го дадохме като социални пари, преди няколко месеца – шест милиона. Не сме спрели да работим с министър Добрев по тази тема. Там трябва да се съкратят ен броя служители, защото са 3100, а те произвеждат патрони, гранатомети, неща, които, като е била огромна армията – непрекъснато учения, стрелби, войни. Сега, за да намериш поръчки става все по-трудно. Хиляди пъти съм се извинявал, когато нещо съм счел за грешка. В случая тази жена би трябвало да каже „благодаря на г-н Борисов, че държавата осигури този един милион”. Сега преструктурираме завода, видяхте, че няма нито един желаещ да го купи, с 3100 души. Събрали сме се, за да преструктурираме завода, да осигурим поръчки и заводът да бъде приватизиран”, каза Борисов.

Той отхвърли възможността заводът да остане държавен. За какво държавата да прави – пушки и патрони. Навремето е имало Варшавски договор, сега пазарите са стеснени. Всяка държава е правила тогава танкове и гранатомети, правителствата са изсипвали огромни пари във военнопромишления комплекс – посочи Борисов. Сега за какво да ги даваме? Стига с този социализъм; това е държавно дружество – трябва да има бизнес план и да го защити. Имаме огромно количество военни заводи, а няма предишния пазар и въпреки всичко – през тези три години направихме добри договори, посочи Борисов.

Ако българите преценят, че искат да се работи както досега, да се изгражда инфраструктура, ще гласуват за ГЕРБ. Ако не, ще си върнат Тройната коалиция, но с г-жа Кунева в нея (те и без това са си заедно, всеки ден ни атакуват). Няма как да е иначе, тъй като г-н Вълчев беше четири години вицепремиер на Станишев. Българите вече станаха много прагматични, вече има реално свършена работа от ГЕРБ, свършена от БСП, от ДПС, от г-жа Кунева, които също са много години във властта, могат да избират между всички нас. Каквото си изберем, това ще жънем, каза Борисов.

На въпрос за оценка за президента, Борисов каза - до момента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се справя прекрасно. Той е много широко скроен човек; като министър мога да му давам много оценки. От партньорството с него съм изключително доволен. Той е човек, който вижда много надалеч, човек, който умее да изгражда тезите си, каза Борисов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
20940 125

Коментари 125

Добави коментар

2013.02.20 | 11:12

125
Каква точно работа върши тоя, само знае да краде, преди да се появи, имах бизнес и давах работа на повече от 100 човека, а сега живея извън България, защото унищожи бизнеса в държавата и само хората около него се облагодетелстват, а който не е от неговите, бизнесът му умира.

2013.02.20 | 11:12

124
ГЕРБ е по малкото зло! кунева ще ни уреди с нови заеми,бсп с нови заменки,меди заптието с нова история за БЪЛГАРИЯ !
Отвратен от гербарските прасета

2013.01.18 | 20:03

82
Нахалството на тоя борсов НЯМА КРАЙ! Наскоро Го питаха кога Българите ще живнат социално и икономически и тоя суек знаете ли какво отговори кога сме започнели да работим толкова, колкото германците и сега като се има предвид, че такива пишман управници като Него разгромиха и деиндустриализираха България излиза, че Той както винаги най-нагло се изплю върху лицето на Българите,защото без икономика нали знаете кога ще работим както в Германия - никога! Отделно за трети пореден път съм дълбоко отвратен от просташкото вторачване на този кретен в златните пръстени на Българите, които сколасаха преди Неговото мъдро управление да си ги купят, за да могат да ги продадат сега и си платят за удоволствието да ни управляват шайка нагли, но за сметка на това невежи разбойници от греб. Режимът на борсов обрича Българите на изчезване и товца е факт, който дори неговата простащина и наглост не могат да прикрият!!!
бай Хой

2013.02.20 | 11:12

123
абе гольо,много къса памет имаш. забрави след 89 година как се редяхме по опашките и нямаше какво да се яде. ама такива като теб заслужават да ги клатят протежетата на БКП и коалициите им още сто години та да им дойде акъла. всичко ни е било на ред до сега ,че сега намирате кусури. е заради такива като вас никога няма да се оправим.мишоци без перспектива.
Phantasm333

2013.02.20 | 11:12

122
Тоя като нищо утре ше излезе и ще каже на народа: - "Какво плачете бе, я глейте колко покъщина сте събрали, а уж пари за хляб сте нямали"! И така веднага ще намери разрешението...... "Да живеии бати Бойкооо"
най-горещата тема

2013.02.05 | 22:14

121
Е СТРАХОТЕН МАЙТАП СТАВА НАРОДЕ ...ЖАЛКОТО ЧЕ Е НА ТВОЙ ГРЪБ...ГЛЕДАХ ФИЛМА ЗА СЪБИТИЯТА В УНГАРИЯ ...ЖАЛКО ЧЕ НЯМАМЕ ТАКИВА СТУДЕНТИ И НИЕ...НО ПЪК СИ ИМАМЕ ЧАЛГОТЕКИ КЪДЕТО СТУДЕНСКОТО ОБЩЕСТВО Е НА ВИСОКО НИВО ...НАЛИ МАМА И ТАТИ ДАВАТ (х)РЪНАТА ИБАЛИ СМЕ МАЙКАТА НА БЪЛГАРИЯ ЛИЧЕН ПОДАРЪ ЗА ББ ВЪРЗАНА С ПАНДЕЛКА...НАПРА ВИ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ОЩЕ ТЪРПИМ ТОВА НАРЕЧЕНО (герб) И ВСИЧКИ БОКЛУЦИ ПОКРАЙ ТЯХ А МИЛИ МИ СТУДЕНТ(ч)ЕТА ... АБЕ Я ДАВАЙ ЧЕ КУПОНА ДОВЕЧЕРА Е С ОНАЯ МЪРЛА АЗИС...МАЙНАТА ИМ НА БЪЛГАРИЯ НАЛИ МАМА И ТАТЕ ДАВАТ БУРКАНИТЕ...

2013.01.17 | 23:34

65
Ние като студенти свалихме двама премиери. Днешните не могат името да си напишат без правописна грешка. Такива си ги произведоха.
мри батмане мри

2013.02.05 | 22:14

120
Смърт за изрода,мама му продажна,смърт за него и за всички около него и за тези преди него,та следващите да ги е страх да ни ебът така,както са го правили всички политици от сто години насам.
111

2013.02.05 | 22:13

119
Този май гледа да си върже гащите по рано.Ама ластика му е много растегнат, и лека по лека падат.За какъв се мисли той.До кога мисли 4е ще е.Стига с тия номера.Омръзна ни всеки ден да слушаме кои виновен кой откраднал, а няма никой във затвора.Хората гладуват хората се самоубиват от тяхното управление, а той си прави пияр .За кого да гласуват.
нбхгъфтрд

2013.02.05 | 22:12

118
Че то до сега работеше ли се?Разрушавахте,всичко е поломено,а дребния бизнес е в колапс,Бойко,бойко,празна кратуно !

2013.02.05 | 22:12

117
А, ти май забравяш другото - тогава имаше опашки, нямаше стока, но имахме пари. Сега опашки няма, но и пари няма. Кое е по голямото зло? Управлението на герберското правителство е пагубно за Б-я, не заради заменките и другите далавери, а затова че Бойко така и не осъзна, че Дянков е вреден за българската икономика. Защото приходите в бюджета не се правят от глоби и актове и пр.. начислени на издъхващите, а от работещи фирми. Докато продължава тази тенденция наслагвана през през цялото управление на Герб, да бъде убиван дребния и среден бизнес в страната, ще продължаваме да потъваме. А, това един премиер да се оправдава с предишните след 3,5 г. на власт си е меко казано смешно. През първата година е приемливо, но след това.... не би го направило никое отговорно правителство. Относно магистралите - до момента като гледам са построени 50-60 км. магистрали - магистрала струма 18 км. и отсечката Ст.Загора-Нова Загора 30-40 км., последната много некачествено. Магистрала Марица беше започната, но на почина "пари нема действайте" и строителството спря. В момента целият изкоп е пълен с вода, кал и боклуци. Докато правителството не спре да прехвърля целия финансов товар върху подизпълнителите- Б-ски фирми работещи без заплащане т.е. спонсориращи държавата, ще продължават да растат и фалитите и безработицата... И докато Дянков не осъзнае, че най важното е бизнеса в страната, и е нужно да се обърне внимание на проблема с огромната между-фирмена задлъжнялост няма да се оправим, а не да се тупа по гърдите колко сме велики по отношение разните показатели на ВБП, че чак по тях сме задминали и Германия....
тоя се заяжда като лелка

2013.02.05 | 22:12

116
тва за пръстените все едно некоя лелка го каза, нема ли мъже в тая държава вече бе! жените са патки с пут.ки, а мъжете са пу.тки с патки

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини