ГЕРБ се сдоби с офис в Община Варна

  • 15 януари 2013 10:29

  • 1015
  • 0
ГЕРБ се сдоби с офис в Община Варна
©

Партия ГЕРБ във Варна се обзавела с партиен офис в общината. Това става ясно от официалния електронен сайт на кметството, където ясно е посочено, че ПП ГЕРБ се помещава в стая 304 на третия етаж. Там е и кабинетът на заместник-председателя на Общинския съвет и областен председател на партията на Бойко Борисов - Иван Портних, съобщава petel.

Интересен е фактът обаче, че останалите политически сили са лишени от привилегията да се настанят в общинския билдинг. В указателя за контакти фигурират имената на още двама заместник-председатели на местния парламент. Д-р Янко Станев, който може и да няма претенции, тъй като доскоро представляваше ДПС, но след изборите, когато не се съобрази с решението на централното ръководство кой кандидат за кмет трябва да подкрепи формацията на местно ниво, вече не е официално лице на партията.

Стая 305 е отредена за друг заместник на председателя на ОбС – Владимир Тонев, който е лидер на „Нашият град“. За разлика от ГЕРБ обаче до името му не е наредено това на формацията, която представлява.

Според закона за политическите партии държавата и общините предоставят помещения под наем на отделните формации. Чл. 32 от норматива гласи: „Наемът на предоставените помещения е в размер на амортизационните отчисления, като към тях се добавят и експлоатационните разходи, ако има такива“. В случая обаче не е ясно плаща ли политическа партия ГЕРБ за минипартийния офис, който си е спретнала в общината, пък бил той и минималистичен. Или тъй като кметът Кирил Йорданов спечели четвъртия си мандат под крилото на управляващата партия, не смята за необходимо да търси това, което ГЕРБ дължат за използване на помещението на третия етаж като партиен офис.

Официално партията разполага с други шест помещения в града, които се ползват за партийни клубове.

Последвайте канала на

Novini.bg
1015 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини