Аню Ангелов: Военните разузнавачи са пример за всеотдайност

  • 14 януари 2013 14:46

  • 1284
  • 2
Аню Ангелов: Военните разузнавачи са пример за всеотдайност
©

"Военните разузнавачи са пример за всеотдайност при изпълнение на дълга си към българската държава и българските граждани", е казал министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март днес по случай 105-та годишнина от създаването на българското военно разузнаване, цитиран от пресслужбата на МО.

"Военните разузнавачи отдават сили, енергия, знания и опит, за да може българската държава да просъществува, да се развива и
да е надеждно защитена", посочил министърът. Пред личния състав на службата "Военна информация" министър Ангелов е изразил високата оценка и признателност за дейността на военните разузнавачи на ръководството на МО, на другите органи и институции от системата на националната сигурност, на Главната квартира на НАТО. Той е подчертал, че през последнитегодини нараства значението на разузнавателните данни за вземането на адекватни управленски решения от държавното ръководство.

"В своята работа през последните 3 години като министър съм се стремял да защитавам Вашите интереси, да подобрявам условията Ви за кариерно развитие и да осигурявам по-добре финансово Вашата дейност", посочил министър Ангелов. Като безспорен успех той изтъкнал поставянето на дейността на военното разузнаване на законова основа с първия Закон за военното разузнаване, който вече се разглежда в Народното събрание.

По повод празника министър Ангелов е наградил военнослужещи и цивилни служители и се е разписал в Почетната книга. Награди е връчил и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, който в обръщението си към личния състав изтъкнал ценната роля на военното разузнаване през 105-годишната му история за всички победи на Българската армия. Директорът на Службата Веселин Иванов се е спрял на постиженията през изминалата година и е набелязал приоритетите за работа през 2013 г., като също е отличил изявени служители от военното разузнаване. Поздравителен адрес от името на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили е прочел генерал-майор о.з. Стоимен Стоименов, съветник по националната сигурност на президента.

Последвайте канала на

1284 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.16 | 09:21

1
Г-н гАНЮ не само военните разузнавачи са такива, но под управлението на тиквата, само разузнавачите на ГРОБ са такива, защото военни разузнавачи не ни трябват, за да има такива е необходимо да има БЪЛГАРСКА АРМИЯ. Напред гъзоблизци и герберосвирци.
Патриот

2013.01.16 | 09:21

2
Вижте го ,то ние нямаме армия,тоя говори за разузнавне,е щом имаме такова защо проспаха атентата в Бургас,едно време само гранични войски бяха по-големи от сегашната ни армия-2 батальона за пушечно месо.

Добави коментар

Водещи новини