ГЕРБ: Протягаме ръка към опозицията

  • 09 януари 2013 09:37

  • 3246
  • 15
ГЕРБ: Протягаме ръка към опозицията
©

ГЕРБ предложи на парламентарните партии споразумение за отговорно политическо поведение през последната пленарна сесия  на 41-то Народно събрание. Съпредседателят на Парламентарната група на управляващите Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на прочете декларация с призив към опозицията да потърсят съгласие по националните приоритети, да си стиснат ръцете и поне веднъж политическите сили да покажат, че в НС са един отбор, националния отбор на България, който работи за по-добър живот  на гражданите.

"Молбата ми е прагматична - не за мен, не за ПГ на ГЕРБ или правителството на Бойко Борисов, тъй като ние нямаме нужда от патерици, напротив, като силна и балансираната партия ГЕРБ призовава да разбием заедно модела, който хората ненавиждат, но са принудени да търпят вече 23 години", заяви Велчев.

"Осигурихме с 800 лв. повече за образование от Тройната коалиция, с 3 млрд. повече за здравеопазване и с 9 млрд. лв. повече за пенсии. Първата ни работа през новата година ще бъде да разгледаме ветото на президента. За първи път дейността на специалните служби ще бъде уреден със закон. Доказателство за успешната ни борба с престъпността са многобройните успешни полицейски акции, както и осъдителните присъди по знакови дела като "Наглите" и "Килърите". Въпреки това в обществото остава усещането, че има безнаказаност при една привилегирована част от обществото. Затова протягаме ръка към опозицията, за да се справим с това", призова той.

По думите на Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на управляващите подкрепят ядрената енергетика в България - но чрез строителството на допълнителни мощности на АЕЦ "Козлодуй". Велчев отново призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума, срещу строителството на АЕЦ "Белене".

По-късно в кулоарите на парламента Велчев се обяви за по-бързо приемане на промените в Изборния кодекс. "Ако Изборният кодекс не бъде вкаран в пленарна зала и то с общо съгласие, без да се пречи на неговото приемане, до един месец - месец и половина, от ГЕРБ ще бъдем против. Ако променяме нещо в Изборния кодекс, то трябва да стане сега, а не в последния момент. Имаме кодекс, който е с положителна оценка от ЕС. Има забележки, които в поправките на Изборния кодекс ние сме се съобразили и сме ги предложили. Знаете какви интереси имат ДПС, БСП. Покрай тези 5 - 6 забележки на ОССЕ, опозицията се възползва да вкара и да промени неща в последния момент. Ако променяме нещо в Изборният кодекс, то трябва да стане сега, а не в последния момент. Една година този закон беше в Правна комисия, отдели се много време и в един момент, когато законът влезе в зала, започнаха безсмислени спорове, които омръзнаха на българските граждани. Шест часа обсъждахме дали изборите да се провеждат в събота или в неделя. Това явно показва едно – нежелание, съботиране и отново малко преди изборите да започнем наново разправиите”, каза още съпредседателят на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3246 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Снайперист

2013.01.10 | 10:06

15
Велчев, ако стане патаклама, което е много вероятно - ти ще си от първите отстреляни!
с кръв са взели власта комунистическите гадове

2013.01.10 | 00:52

14
долу двата ешалона герб и бсп
niki

2013.01.10 | 00:52

13
GERB ZA 4 GODINI NI6TO NE SA NAPRAVILI

2013.01.09 | 23:06

12
Най много да хванете някой по твърд или някой педераски гъз. Сега ще си покаже кой е дупедавец и кой не.
затвор за Тиквата

2013.01.09 | 23:06

11
ГЕРБ се готви да вкара България във война с Иран! Израел и САЩ са се договорили Боко Тиквата да обвини Иран и Хизбула за атентата в Бургас за да си запази властта и тайната за тъмното му миналo! Включете се в подкрепа на групата от фейсбук: "ДА ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА МИЛИАРДЕРИТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА"
Радо

2013.01.09 | 23:06

10
Колкото по скоро си заминат Герб толкова по добре!

2013.01.09 | 23:06

9
НАГЛЕЦ
Честито българино

2013.01.09 | 23:06

8
Да Ви е честита новата тройна коалиция!
За ГЕРБ

2013.01.09 | 23:06

7
Изроди ще мрете,убихте Майка България!

2013.01.09 | 23:05

6
ГЕРБ: Протягаме ръка към опозицията аз със същият жест си протягам ръката към тоалетната хартия за да обърша задника така ,че си протягайте ръката примерно към РЗС те винаги са на линия да лижат насраният ви гъз !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини