ГЕРБ сваля мизата за български паспорт

  • 08 януари 2013 21:24

  • 3803
  • 2
ГЕРБ сваля мизата за български паспорт
©

Чуждите инвеститори ще плащат 1 милион лева, за да получат статут на постоянно пребиваващи у нас.

Това предложение ще направят депутати от управляващата партия при гледането на президентското вето върху Закона за насърчаване на инвестициите, съобщава "Труд".

Поправката
означава, че ще се намали и общата сума за придобиване на българско гражданство. По закон чужд инвеститор със статут на постоянно пребиваващ трябваше да вложи още 1 милион лева в българската икономика, преди да вземе наш паспорт, т.е. общата му инвестиция трябваше да е 5 млн. лв.

След като ГЕРБ ще се съобрази с ветото на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, милионът за паспорт се запазва, но общата "миза" пада на 2 млн. лв.
Върнатите от държавния глава за преразглеждане текстове се отнасяха именно до придобиването на статут на постоянно пребиваващ на инвеститори. Парламентът бе приел, че кандидатите трябва да са внесли в капитала на българско търговско дружество не по-малко от 4 милиона лева като съдружници или акционери, но и да са разкрили най-малко 50 работни места за български граждани. Освен че от ГЕРБ ще свалят прага на инвестицията, почти сигурно е, че ще бъде "пипнат" и броят на заетите места. Така че вместо 50, той да падне на 20, съобщава още "Труд".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3803 2

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2013.01.09 | 20:56

1
Трябва да има повече араби и турци в БГ,че на ГЕРБ им свършиха парите от рекет.
AAAAA

2013.01.09 | 20:56

2
kakvo me interesuva men 4e na gerb im svarchili parite

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини