Парламентът разглежда отново промените в Закона за насърчаване на инвестициите

  • 07 януари 2013 15:16

  • 850
  • 0
Парламентът разглежда отново промените в Закона за насърчаване на инвестициите
©

Парламентът ще обсъди отново промените в Закона за насърчаване на инвестициите, върху които президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното наложи вето в края на миналата година. Точката е предвидена като първа в петък, според проектопрограмата за новата първа за тази година пленарна седмица на Народното събрание.

С указ 422 от 12 декември миналата година държавният глава върна за ново гласуване в НС текстове от закона, които дават право на чужденец да получава българско гражданство, ако има статут на постоянно пребиваващ от поне една година и е вложил не по-малко от 1 милион лева в капитала на българско търговско дружество.

Според проектопрограмата депутатите тази седмица ще разгледат на първо четене и предложените от правителството промени в Закона за културното наследство. В програмата е второто четене на изменения в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Предвижда се депутатите да гласуват и отчет за дейността на Българската телеграфна агенция за периода януари - юни 2012 г., както и отчета на СЕМ - 01.01.2012 г. - 30.06.2012 г.

Първото четене на промени в Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, също са включени в седмичната проектопрограма.

В сряда /9 януари/ е първото за месеца пленарно заседание на НС и представителите на опозицията могат да включват в програмата за работа свои законопроекти.

Последвайте канала на

БТА
850 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини