Евдокия Манева: Дали има политическа воля да опазим защитените си територии?

  • 07 януари 2013 10:47

  • 784
  • 0
Евдокия Манева: Дали има политическа воля да опазим защитените си територии?
© Булфото

Дали има политическа воля да опазим защитените си територии?

“Първо искам да кажа, че документът, издаден преди Коледа м.г. потвърждава смисъла на документа от 2008г., позволил застрояването край Несебър. Той с нищо не променя обстановката, защото решението тази зона да стане урбанизирана и да се строи там е взето 2008 г. Сегашното решение с нищо не променя ситуацията. Това заяви зам.-министърът на околната среда Евдокия Манева пред БНР.

"В петък, когато научихме, че е издаден такъв документ преди Коледа, започнахме процедура за неговата отмяна. Това обаче няма да промени ситуацията. Трябва да се отмени решението взето от предишното правителство и това ще направим. Писмото, с което инвеститорът е искал да се издаде становище от Регионалната инспекция, е подадена на 2 август и тогава е издадено решението. На 1 август в протокола на общината е казано, че такова решение е издадено. На 3 август тази територия вече е утвърдена като урбанизирана. Същинската документация тогава е внесена в Инспекцията, а становище от министерството се иска чак на 8 август. Тези абсурди в издаването на документацията я прави несъстоятелна." Обясни зам.-министърът на околната среда.

"При наличните абсурди в процедурата, няма начин да не бъде отменено решението. Ние разбрахме в петък, че директора на РИОС в Бургас е подписал новите документи. Това не беше съгласувано с нас, защото си е негово правомощие."Обоснова се Манева.

Последвайте канала на

784 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини