Христо Стоичков в битка за българските гастарбайтери

  • 08 юли 2011 21:33

  • 3148
  • 2
Христо Стоичков в битка за българските гастарбайтери
©

Христо Стоичков се включва в кампания срещу ограниченията за български работници в ЕС, съобщиха от социалното министерство. Преди приятелския футболен мач на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен в неделя той официално ще подкрепи министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и евродепутатката Илиана Иванова, които ще обявят съвместни действия срещу сложния режим за наемане на наши граждани в 10 държави.

"Стоичков е човек, доказал своя професионализъм и борбеност", заяви Младенов. Той бил уверен, че популярността на футболната легенда в България и зад граница ще даде по-голяма гласност на проблема с препятствията пред работниците ни и това ще ускори разрешаването му.

"Какъв по-добър пример за успехите на българин зад граница от тези на носителя на “Златна топка” и “Златна обувка", каза Илиана Иванова. Според нея Стоичков е доказателство за това как българските работници могат да допринесат за развитието на държавите в ЕС, ако бъдат допуснати до трудовите им пазари.

Ограничения за нашенци все още прилагат Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия. България настоява за пълна либерализация на режима от 2012 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
3148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sunshine

2013.11.28 | 02:53

2
Haha. I woke up down today. You\'ve cheeerd me up!
Renata

2013.11.26 | 18:24

1
If you want to get read, this is how you shuold write.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини