Междуведомственият съвет за НАТО заседава в София

  • 21 декември 2012 18:15

  • 711
  • 0
Междуведомственият съвет за НАТО заседава в София
©

Министрите на отбраната и на външните работи Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 участваха днес в редовно заседание на Междуведомствения съвет по участието на България в НАТО и в Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Министър Младенов е информирал Съвета за резултатите от състоялата се в началото на декември среща на външните министри от НАТО и за заключенията на Европейския съвет по Общата политика за отбрана и сигурност. "С разполагането на системите "Пейтриът" в Турция НАТО отправя силен сигнал на съюзна солидарност, системите ще имат само отбранителни функции и не целят установяване на зона , забранена за полети или други офанзивни операции", е заявил министърът на външните работи.

Министерската среща на НАТО е дала висока оценка за процеса на преход в Афганистан, подчертана e необходимостта от спазване на
времевите граници на този преход, като заедно с това продължава планирането на новата мисия на Алианса за обучение и оказване на
съдействие в Афганистан след 2015 година. Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 е запознал Съвета и с посещението си в Кавказ и със срещите си с новото правителство в Тбилиси.

По заключенията на декемврийския Европейски съвет външният министър е отбелязал решението на държавите-членки на ЕС да преодолеят изоставането в развитието на отбранителните способности. Допълнителен акцент е поставен върху развитието на граждански способности при управлението на кризи и конкурентоспособността на европейската военна индустрия. Министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, който е заместник-председател на Междуведомствения съвет, се е спрял на темата киберсигурност и българският принос в осигуряването на надеждни дигитални платформи. "От ключово значение е изграждането на функциониращ национален механизъм за превенция и защита в киберпространството", заявил Ангелов.

По време на заседанието министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март и заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова са представили актуална информация за проектите "Изграждане на интегритет" и "Ролята на жените в сигурността и отбраната", по които България е водеща страна. Следващото заседание на Междуведомствения съвет по въпросите на НАТО ще се състои през март 2013 година.

Последвайте канала на

БТА
711 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини