Найденов: Криминалисти разследват случая с изгорения хранопровод на дете

  • 21 декември 2012 14:42

  • 937
  • 0
Найденов: Криминалисти разследват случая с изгорения хранопровод на дете
©

Криминалисти се занимават със случая на изгорен хранопровод на момиче след употреба на газирана напитка. Това каза пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на във връзка с настанено 16-годишно момиче в столично болнично заведение с изгаряне на хранопровод след употреба на газирана напитка.

„Първоначалната проверка показва, че това, което са намерили там – все пак те са говорили с жената на магазинчето – други хора, които са консумирали от същата партида на набедената напитка, нямат никакви проблеми. Системата на контрол в посочената фирма е на изключително добро ниво и не че практически не е възможно да се случи, но шансът е много малък да стане в самото предприятие, което произвежда”, добави министърът.

По думите му в България не се произвеждат кенчета от тази фирма, за която се коментира. „Ние няма как да проверим завода, който ги е ипотекирал. Това, което се проверява, са кенчета от същата партида. Практически не го изключваме, но е много трудно да се случи. Възможна е някаква интервенция. Доколкото знам, и криминалисти се занимават със случая. По-скоро е въпрос на разследване, отколкото като безопасност на храните”, заяви Найденов. Според него е възможно напитката да е била менте и затова има бърз обмен между Агенцията по храните и специалисти от чужбина. „Поискал съм доклад от д-р Войнов, когато станат готови нещата. Към момента нямам този доклад”, заяви Найденов. По думите му в България досега не са били хващани ментета на тази напитка. „Има имитиращи продукти, които се стремят да бъдат подобни. Самите те попадат под ударите на закона”, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.
Според него, въпросът е дали изгарянето се е случило от това, за което тя твърди, или е консумирано нещо друго.

Във връзка с разпространението на рак по картофите в Смолянско, министър Найденов каза, че се работи по този въпрос. „Проблемно заболяване е, особено за хората в този регион. Колегите работят, нека хората да са спокойни, има начини това нещо да бъде минимизирано”, заяви министърът.

На въпрос дали се предвиждат нови търгове с бонове преди изборите, Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на заяви: „Не предвиждаме нищо преди изборите. Лоша практика е да се прави нещо непосредствено преди изборите. Обявих още миналата година, тъй като останаха определени територии, които не бяха изтъргувани на тези търгове, отделно от това има още доста компесаторни бонове, които са в обръщение, така че по всяка вероятност може би след Нова година, тъй като трябва да се направи съответният анализ и отчет, е възможно това да се случи”. По думите му със сигурност това няма да стане преди изборите, а може би през ранната пролет.

Последвайте канала на

937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини