Шефът на фонд "Научни изследвания" нарече учените "озверели"

  • 19 декември 2012 17:34

  • 1722
  • 0
Шефът на фонд "Научни изследвания" нарече учените "озверели"
©

"Рецензентите на проектите в последната конкурсна сесия на Фонд "Научни изследвания" ме молеха по никакъв начин да не позволя имената им да станат достояние на озверелите наричащи себе си учени хора". Това заяви управителят на държавната институция Христо Петров, цитиран от "Преса".

Парламентарната образователна комисия изслушва днес управителя на фонда и министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко във връзка със скандалните конкурси, които бяха отразени и в световни медии. Петров смята, че скандалът около фонда е опит да се отклони вниманието около проверките, които се извършват по други проекти, договорите по които са подписани преди 2010 г. По нареждане на министъра на образованието са назначени финансово компетентни лица, които да разгледат отчетите по старите проекти и да проверят направените разходи.

Депутатът от "Синята коалиция" Веселин Методиев предложи да се създаде работна група по проблемите около дейността на фонда, която да докладва на комисията какво решение да се вземе за конкурсната сесия, оспорвана от учени. Народният представител от ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в заяви, че българските учени не вярват на фонда "Научни изследвания", а министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко покровителства фонда и затова учените не вярват и на него. "Ако със силата на мнозинството в комисията се ограничат дебатите за дейността на фонда "Научни изследвания", ще зададем въпроси в открито писмо до министър-председателя", заяви Местан.

"Многократно съм заявявал, че ако проверките установят, че някой краде и има корупционни практики във фонда, той ще понесе наказание и ще бъде отстранен", каза министър Игнатов. Той добави, че тази сутрин на среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г учени са поискали още две проверки за дейността на фонда - от Инспектората на Министерския съвет и от Световната банка. Вече се свързахме с представители на Световната банка и съвсем скоро екип от институцията ще направи проверка за цялостната дейност на фонда "Научни изследвания" и за оспорваната сесия към него, заяви още министър Игнатов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини