Дянков: Пари за „Чудесата на България” ще има (снимки)

  • 14 декември 2012 19:17

  • 1142
  • 2
Дянков: Пари за „Чудесата на България” ще има (снимки)
© Булфото

Финансовият министър и вицепремиер на България Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи пристигна в Благоевград, за да участва в дискусия за възможностите за развитие на историческите обекти в Пиринския край. Той бе посрещнат с изпълнения на Биг Бенд Благоевград и на ансамбъл „Пирин”, предаде "Дарик радио".

Събитието в Благоевград е част от националната кампания за популяризиране на културно-историческото наследство на страната - „Чудесата на България”. В тази връзка Дянков обеща, че пари за „Чудесата на България” ще има.

Домакин на събитието бе кметът на областния център Атанас Камбитов, като на него присъстваха още областният управител Костадин Хаджигаев, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, археолозите Николай Овчаров и Виолета Нешева. Дискусията се проведе в зала „22 септември”.

Преди да бъде открит форумът, вицепремиерът коментира останалата забрана за тютюнопушенето. „В мое лице аз съм "за" тази забрана. Първо, е важна за здравето на гражданите, а и чисто фискално, защото изчислихме, че Здравната каса и Министерството на здравеопазването дават около 250 000 лева за болести, вследствие на пушенето. В същото време сме загубили около 5-6 млн., заради това, че хората не пушат вътре”, каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Министърът определи действията на депутатите, които поискаха отмяната за тютюнопушенето, като лобистки. „Когато има такъв тип предложения, само шест месеца след одобрението на решението, от същите тези депутати става въпрос за лобизъм и точно за това трябва да го прекъснем”, коментира още Дянков.

Последвайте канала на

1142 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
az

2012.12.15 | 17:16

2
I OT DECATA SU6TO

2012.12.15 | 17:16

1
разбира се- те са по важни от пенсионерите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини