Дянков: Единният европейски банков надзор е най - положително нещо за ЕС през 2012 г.

  • 14 декември 2012 17:33

  • 824
  • 1
Дянков: Единният европейски банков надзор е най - положително нещо за ЕС през 2012 г.
©

Изключително тежката за финансите на ЕС 2012-та все пак приключва с добра новина - взетото вчера в Брюксел решение да се създаде единен европейски банков надзор.

Финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи го определи като най-положителното за Съюза през годината. В интервю за БНТ Дянков изтъкна, че по време на дебата България е направила пробив, като е извоювала правото гласът ни в бъдещия европейски орган да е равен с този на всички страни от еврозоната.

"Защо това е голям успех? Защото буквално преди две седмици, когато се събирахме финансовите министри, предложението първоначалното на комисията беше страните извън еврозоната - като България, въобще да нямат глас, да не могат дори да се изказват. Могат да присъстват, но не само, че не могат да гласуват според споразумението, а дори не можеха да вдигнат ръка и да кажат: ние не разбираме нещо. Пълно безгласие! Ние всъщност за 15 часа успяхме два пъти да успеем. Първо да се разберем, че страните извън еврозоната също ще имат глас и второ - тука ни помогнаха Люксембург и Австрия, с тях бяхме най-активни, че малките страни като България, Люксембург и Австрия ще имат същия глас като Германия, Франция, Италия", заяви финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
824 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.15 | 17:26

1
Травеститогея пак започна да се изказва. Ей изхвърлиха те от групата на 100-те финансиста, трай си, заври се от дето си бил изсран.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини