Български президенти: Ветото за Македония е грешка

  • 13 декември 2012 09:53

  • 2628
  • 5
Български президенти: Ветото за Македония е грешка
©

Отлагането на определяне на дата за присъединяване на Македония към ЕС разбуни много духове. Тримата български президенти – Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва, Петър Стоянов и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в смятат, че актът на българската външна политика е бил неправилен.

"Отказът на България е грешка", заяви президентът Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва пред в. "Преса". “Страните от Балканския регион имаме общи интереси и всички те трябва да станат членове и на ЕС и на НАТО. Така, както твърди подкрепяме интеграцията на Македония, също толкова твърдо трябва да отговаряме на фалшификациите от македонска страна”, смята той.

Според Петър Стоянов пък България ще трябва да положи най-много усилия в защита на правата на хората в Македония, които имат българско самосъзнание и които заради страх от репресии не смеят да го изразят. “Крайните решения не са добри”, заяви той.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в също определи ветото като грешка. “Няма друг политик, който да е водил по-яростна полемика от мен със Скопие”, изтъкна той. “С това решение ти наказваш нашите братя оттатък границата, а не наказваш неколцината писачи там, които водят антибългарската кампания“, каза Първанов, но добави, че никога няма да можем да спрем злобните публикации. Нападките пък трябвало да се борят с аргументи и с полемика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2628 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мими

2013.01.10 | 18:27

5
Тези мекушави и пресметливи селчовци с престъпното си бездействие позволиха отношенията ни с Македония да са в такава задънена улица! ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ, А ДА СЕ ЗАСРАМЯТ И ДА СЕ СКРИЯТ НЯКЪДЕ!!!

2012.12.14 | 01:44

1
и на тримата да се спрат пенсиите в размер на една президентска заплата и да ги пратят в македония като са толкова загрижени за македония. заради такива като тях нашите пенсионери мизерстват, да има пари да получават те. и накрая какво - напълно подкрепят терора над българите там. ето защо другите казват, че нас българите най редовно ни управляват предатели
х

2012.12.17 | 20:28

4
там има МАКЕДОНЦИ,а в българия АСПАРУХОВИ БЪЛГАРИ.
bateharo

2012.12.16 | 02:28

3
Желев- Марксист, убеден при това, кога беше вече БГ Претседател/Президент в интервю при Кеворкян каза, че е убеден марксист... Първанов- агент на ДС Гоце, за жалост уж точно по македонската политика е бил и национална сигурност, ама секи комунист е интернационалист... Стоянов- комсомолски секретар и велик активист, либерал- романтична му била историята с Макеодния- ама умреха стотици хиляди в тази "романтика"... Аман от мекушави БЕЗРОДНИЦИ!!!
Националист

2012.12.14 | 07:18

2
Тия тримцата да не се обаждат много, защото са за Белене и електрическия стол. Най-вече "репресираният" Желев - баща на ДПС, Гоце - създател на тройната коалиция

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини