Паси нямал планове да се кандидатира за президент

  • 07 юли 2011 07:09

  • 814
  • 1
Паси нямал планове да се кандидатира за президент
© Булфото

Това заявява пред КРОСС председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

В момента съм изключително удовлетворен от това, което правя като президент на Атлантическия клуб. Опитваме се да трансформираме 20-годишният си опит и 20-годишната си история в изследване на следващите 20 години на България, Европа и света, обясни той.

В последните десетина години винаги се е намирала политическа сила или обществени кръгове, които да ме сондират за една или друга позиция, казва той.

 Президентът трябва да бъде човек, който е склонен към инициатива и политически героизъм, коментира Паси за профила на следващия държавен глава.

За бъдещия държавен глава смятам, че е изключително необходимо да има парламентарна подкрепа, защото един президент без силна парламентарна подкрепа много трудно ще може да реализира която и да било от своите идеи.

Второто, което е много важно - това трябва да е човек с много ясна визия и с проекти, които доказано е реализирал, допълни той.

Соломон Паси е на мнение, че непартиен кандидат няма шансове да спечели кандидат-президентската надпревара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
независим избирател

2011.08.03 | 20:06

1
Соломон Паси и той както Иван Костов и Царя -на каквито министерски и други постове е бил,след него винаги всичко се е превръщало в ПУСТИНЯ !!! От тези политици нито един е бил полезен за България- в нашата история те ще оставят само по едно ПЕТНО за поколенията !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини