Дянков: Комунистите са виновни за бедността на пенсионерите

  • 07 декември 2012 07:59

  • 1847
  • 6
Дянков: Комунистите са виновни за бедността на пенсионерите
©

Ръст на потреблението вече имаме за четири поредни тримесечия. Увеличението е по-малко, отколкото ни се иска, но положителното е, че сме една от четирите страни от Европейския съюз, при които има растеж. Това заяви пред БНТ министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Аз бих бил много радостен, ако имаме повече пари за раздаване, но трябва да сме дисциплинирани или ще вървим като много държави около нас - към банкрут. Това аз никога няма да го позволя, категоричен бе вицепремиерът.

Според Дянков, пенсионерите в България са бедни, защото 60 години на власт са били комунисти и техните синове и дъщери. Няма как за четири години в условията на тежка криза да направим такъв голям прогрес, че ситуацията да се промени рязко, след като десетилетия комунистите хранеха само себе си и изпращаха в чужбина само децата си, обяви още той.

По думите на министъра на финансите, 30 милиона лева са заделени за изграждането на 15 нови детски градини и ремонтирането на още 10 детски заведения. Ако три години се инвестира последователно, липсата на места в детските градини ще се изчисти. Според мен това е много по-важно и ще реши проблема по-добре, отколкото да се увеличат с 10 лв. детските надбавки, защото 45 лв. също са малко пари.

Бюджет 2013 е реално изпълним. Но точно защото е изборна година, решихме да сме много по-консервативни при изготвянето му, защото който и да дойде на власт след нас - комунисти или популисти, да не може да развали това, което сме постигнали.

Последвайте канала на

1847 6

Коментари 6

Добави коментар
данъкоплатец

2013.03.24 | 19:29

6
Имате пари за тлъстите си депутати да си поръчват червени шапчици да ви е,,,,,, м,,,,,,,
1

2012.12.07 | 17:22

1
стига глупости ,Такива като Вас затриха стоиноста на Труда , за да има повече за ВАС паразити , измислени налози ,измислени наказания ,отчисления за идиотски недомислици , Заложихте живота ни в банки срещу купчина хартиики заради ВАШАТА алчност , цялата орда ДЪРЖАВНИЦИ от всички партии не струвате колкото дъха на едно куче

2013.03.24 | 19:29

5
Поздравления ! Какво представлява Дянков. Той ще ни учи на ред и дисциплина и на фашистка идеология. Имал голям късмет и другите управляващи в неговото обкръжение - че в България вече няма Народен съд ???
тъпак Дянков

2013.03.24 | 19:29

4
Комунистите( Бойко Борисов) са виновни за бедността на пенсионерите

2013.03.24 | 19:29

3
не комунистите, а демократите, герб, и лично дянков са виновни за геноцида над възрастните хора. мястото им е в затвора
2

2012.12.16 | 23:34

2
Прав е Дянков, прав е и Вожда Б. Б. Гаврят се с хората, подиграват ни се, надсмиват ни се... А ние какво? Седим, сумтим и мълчим. На такъв робски народ - такова нагло правителство. Ненапразно стачкуващите гърци казват: "Когато протестираме да викаме по-тихо, за да не събудим ЗАСПАЛИТЕ българи. " Сега се гаврят с най-бедните пенсионери - да им дадат ли за Коледа по 5 лв. или не. Обзалагам се, че Бойчо ще каже, Дянков дай на "матряла" по 5лв. да не мрънкат. И ние ще ръкопляскаме. Нещастен народ сме, но си го заслужаваме. А те, с НАШИТЕ пари си правят каквото искат: Дянков с любовницата си във Виетнам, Лилито строителката обиколи Европа и част от Азия, Цецо 6-те апартамента 3 седмици е в САЩ, нови автомобили за Народното събрание.... и още и още. По ТВ отразяват наводненията в Индонезия /няма лошо/, но не показват днешните протести на пенсионери, майки и др. Нещастен народ. Като стадо сме. А за стадото, прищявките на овчаря Б. Б. са задължителни. Тъжно, много тъжно!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини