Плевнелиев събира президентите на България на 22 януари

  • 06 декември 2012 18:13

  • 857
  • 0
Плевнелиев събира президентите на България на 22 януари
© Булфото

На 22 януари всички президенти на България ще са мои гости, с което ще изпълня обещанието си да създам Съвет на президентите. Това каза за БТА в Раковски президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Отворил съм широко вратите на президентството и искам да постигна едно, когато държавниците, шефове на партии идват да се чувстват спокойни, че "няма да им спретна някой номер или да им изиграя партийна интрига", допълни президентът. Според него президентската институция не е на една личност или на една партия, а "на много повече хора - на народа и всички държавници". Обичам да говоря с предшествениците си и търся приемственост, каза държавният глава и допълни, че е имал многократни срещи с президентите Жельо Желев, Петър Стоянов и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

В тази връзка Плевнелиев съобщи, че вчера се е срещал с бившия премиер Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. По думите му Сакскобургготски иска и може да бъде много полезен на държавата. Има много контакти в арабските държави, Испания, той е човек, който познава нещата от кухнята в една сериозна част от държавите по света, коментира президентът. Затова за мен е интересно да си поговоря с него, тъй като "той е човек, който е добронамерен и иска да помага на България", каза още Плевнелиев.

Според президента когато се говори за отваряне на нови пазари на българските стоки това трябва да е със съвместните усилия на всички българските държавници. Бившият премиер е много силен в държави като Мароко, Испания, Йордания, а аз в Германия, Швейцария и Австрия и заедно можем да сме полезни на българската икономика, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентът посети в Раковски католическата църква "Пресвето сърце Исусово" и разгледа музейната сбирка в криптата й. Той се срещна с ръководството на община Раковски и с представители на местния бизнес.

Последвайте канала на

БТА
857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини