Станишев: ГЕРБ мачка всеки, който отстоява исканията си

  • 06 декември 2012 18:05

  • 3933
  • 25
Станишев: ГЕРБ мачка всеки, който отстоява исканията си
©

„Ситуацията в българското земеделие е драматична”, заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на срещата на депутати от Парламентарната група на Коалиция на България и членове на НС на БСП с ръководството на Националната асоциация на зърно-производителите, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Според Станишев управляващите действат на принципа „разделяй и владей”, противопоставят отделните отрасли в сектора, с което прикриват липсата на визия и държавна политика. Лидерът на БСП изтъкна, че властта е много популистка, действа от ден за ден, докато при предишното управление имаше предсказумеост. Станишев посочи, че основен  принцип на ГЕРБ в управлението е да оказва натиск, рекет, мачкане и газене срещу всеки, който си отстоява исканията. Според председателя на БСП заради „калинките” в земеделието  само по ПРСР България е заплашена да загуби безвъзвратно огромни суми, от които се нуждае българското земеделие  „Само европейски средства не могат да заместят липсващата държавна политика”, заяви проф.Светла Бъчварова. „Тези разговори за съжаление не се водят в МЗХ тъй като в министерството нямат капацитет да отстояват национални политики”, добави депутатът от ПГКБ Пенко Атанасов.

В близо двучасова дискусия между представителите на БСП и НАЗ бяха представени ангажиментите към сектор земеделие, които са заложени в алтернативния бюджет на социалистите и които БСП ще изпълни при идването си на власт. БСП възнамерява да върне възможността на земеделските производителите да възстановяват  акциза за горивото при обработка на земеделски площи. Още в бюджета за 2013г. социалистите смятат, че е необходимо да се предвидят 50 млн.лв. за пропадналите земеделски площи, както и национални доплащания в размер до 135 млн.лв. В своя управленски проект за земеделието левицата е изготвила и програма за развитие на поливното земеделие, както и създаване на Агенция по земята. БСП предлага още средствата за Селскостопанската академия да се увеличат с 18 млн.лв. На срещата бяха обсъдени възможностите, които да гарантират на земеделските производители устойчиво развитие на стопанствата им. Дискутирани бяха възможностите за комасация и застраховане  на земеделски земи. Беше акцентирано и върху необходимостта да бъдат договорени повече пари от ЕС по ОСП в следващия финансов период на ЕС (2014-2020).

Представителите на БСП изразиха тревога от срива на българското животновъдство. От Асоциацията алармираха, че през последните три години има сериозно отдръпване на държавата от сектор „Селско стопанство”. Един от  проблемите в дейността им е липсата на закон за браншовите организации.

В срещата участваха проф.Светла Бъчварова - председател на Съвета по земеделско и горско стопанство и развитие на селските райони към НС на БСП, Пенко Атанасов и Добрин Данев- членове на Комисията по земеделие и гори на Народното събрание и Явор Гечев - председател на МО в БСП и председател на Съвета по съвета по земеделие към НС на МО в БСП.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3933 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар

2013.08.14 | 15:08

25
Всички сте еднакви. До един. Вие сте Божие наказание !!
XXL

2012.12.09 | 01:48

8
След като БОГ така е решил,значи е преценил,че това заслужаваме!!!,,Прост Народ,слаба държава''
ричи

2013.08.14 | 15:08

24
Я педераста пак се изходил по непонятни нему и съратниците му въпроси .ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ДОЛЕН УКРАИНСКИ ПЕДАЛ
svetlio

2012.12.09 | 01:48

5
ave petaras si ti tipak pros

2013.08.14 | 15:07

23
Ами прав е Станишев,ГЕРБ погребват България бързо и без скруполно.
Beria

2013.08.14 | 15:07

22
"Гейче", ако ББ действаше така както го описваш чрез мачкате и газене, то ти отдавна да си превърнат в мокро петно. А Бъчварова (един соц." професор", май е ст.н.с), свалена заради далавери и некадърност при управлението на Селскостопанската академия, не може да говори по друг начин освен да плюе по това управление, което й врътна кранчето!
хей,

2013.08.14 | 15:07

21
Станишев,това земеделие не го ли убихте при вашето управление,какво ревеш сега...
СерГЕЙчо

2013.08.14 | 15:06

20
Много искам да спечелиш изборите ! Ама наистина! ...и да видим какви ще ги свършиш. Че сте гладнички - няколко мандата изпуснахте. Докато народа е прост и управляващите ще са такива. И аз да знам, че мога да правя каквото си искам безнаказано, и аз ще съм като Бойко, Станищев, и онова келеме Царя.

2013.08.14 | 15:06

19
Видиш ли прост бягай ша ти изяде главата !!
Тиква с мас гази БГ

2012.12.09 | 01:48

7
ГРОБ са в ужас имат цели 11% подкрепа,а интересното е,че карат вече и децата да пишат глупости като №2 незнаещи въобще за какво става въпрос.
Бял Полуовес

2013.08.14 | 15:06

18
Другарю Педерастчук вие сте тотално неадекватен!Това :А вие защо биете малките негърчета го слушам 45 години!
СерГей крадеца.

2013.08.14 | 15:06

17
Ах колко си долен ти мръсен червен п...л
Пян Гъ

2013.08.14 | 15:06

16
А пък др'аря Гейко става късно (по пладне), заку-у-у-сва, пие кафе-е-е, гледа дали жена му е опра-а-а-вена, врътка телефони на весела дружинка, па по икиндия се приплясва всред дружни закачки и грейнали лица с някой кат' К. Вигенин, дава "ло-о-о-шо", ама много "ло-о-о-шо" и "кръвни-и-и-шко" интервю с/у Бате Бойко (но то е, защото от телевизиите с готовност очакват мъдрите му анализи), за да потъне после в потайните обятия на нощта... Е-е-ех, не е лесно да си шеф на ПЕС, "коректив" на управляващите, първият ти работен ден да е като министър-председател на фона на ДЕТствена трудова автобиография, да коландрисваш незнайно отде появила се съпруга (по партийно поръчение), да трябва да печелиш избори с/у оня, дето като те погледне и се напикаваш, да се застъпваш да пенсионерите, които изкараха предишния мандат с 136 лв. пенсии (много пара т'ва, ей - екскурзии ли не бяха, фотокамери ли, почивки в Бора-Бора ли...) и т.н. Не е лесно, ей!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини