Президентът предлага на Игнатов да се обясни пред парламента

  • 05 декември 2012 14:13

  • 2462
  • 4
Президентът предлага на Игнатов да се обясни пред парламента
©

Министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко да даде обяснения в парламента по случая с класираните проекти по Фонд "Научни изследвания". Това предложи президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Плевнелиев бе запитан за коментар на исканията на учени - министърът на образованието и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко да подаде оставка заради съмнения за злоупотреби с фонд „Научни изследвания”.

Правителството се гордее с прозрачен подход в много отношения, така че ще бъде в интерес на министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко - наистина да покаже, било то от най-високата трибуна (това е парламентарната трибуна), било то в някои от парламентарните комисии, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти.

„Разбира се, съм далече от мисълта, че винаги на 100% трябва да чуем всички, защото много често, когато аз бях министър, съм бил свидетел, да го кажем в прав текст: Няма обществена поръчка, на която да няма печеливши и губещи, и винаги губещите са давали всичко от себе си, за да може да се чуе и техният глас. Няма нищо лошо”, каза още президентът.

По думите му - именно затова е добре да се чуят аргументите на министъра и комисиите – защо са избрали точно тези да спечелят, какъв е смисълът на техните проекти, защо са конкурентоспособни, как ще допринесат за държавата. „Бих окуражил министъра наистина да отиде в парламента и да даде обяснение”, заяви президентът.

Последвайте канала на

2462 4

Коментари 4

Добави коментар
Бивш футболист от Ъ групъ

2012.12.06 | 07:58

4
Защо Борисов не се обясни пред парламента, кой плати за правителственият самолет, който повози някакви "тигри"и дали им е начислен летателен стаж/ на "тигрите" де/?

2012.12.05 | 23:29

3
Плевнелиев, ти кажи защо сега като стана президент ще станеш първият български президент който ще бъде подведен под съдебна отговорност за това че една средно-голяма българска строителна фирма не е получила милиони левове за строителство на пречиствателна станция - заради идиотските регламенти и процедури според които една германо-турска фирма взема ЕВРОПЕЙСКИ пари, след което нтаема български фирми, които строят но на които не се плаща! Плевнелиев и ти си май като Египтолога - потънал до уши в корупция!
тц тц тц

2012.12.05 | 22:39

2
Те са безумието !!
Didi

2012.12.05 | 22:39

1
Омръзна ми от техните театри.Президента и той от време навреме си придава някаква важност...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини