Шопов: Стотици ретранслатори усилват сигнала на турските радиа у нас

  • 30 ноември 2012 12:12

  • 1540
  • 2
Шопов: Стотици ретранслатори усилват сигнала на турските радиа у нас
©

Народният представите Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  от "Атака" зададе въпрос на министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета за това дали има ретранслатори на територията на България, които да препредават и да усилват звука на турските радиостанции. Според него това е един тежък и стар въпрос, но на много места в страната се приемат турски програми с много по-добро качество отколкото  българските. "На всички е ясно, че това е така, защото те се разпръскват от ретранслатори. Освен това Шопов запита къде са те, налагани ли са санкции и колко са те.

Министърът на информационните технологии и съобщената Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета заяви, че няма контролни функции върху радиочестотния спектър. За това е разпоредил проверка от Комисията за регулиране на съобщенията и от там са заявили, че няма ретранслатори на територията на страната. "Предстои влизането на сила на меморандум за контрол на излъчването на трансграничните сигнали от Турция. Извършва се планов монитуринг върху излъчването им. Има отчетено намаление",отговори още той.

Шопов реплекира, че не може да няма ретранслатори, защото няма как да има сигнал на места в Родопите, долу ниско в деретата например. '"Така че има не десетки, а стотици ретранслатори, а те се държат от физически лица. Държат ги в домовете си и препредават сигнала. За това ваш дълг е да се вземем в ръце като държава и да търсим и локализираме тези транслатори, за да могат в Родопите да слушат радио "София", каза още депутатът от "Атака". 

Последвайте канала на

1540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2013.03.10 | 03:43

2
Браво!

2013.01.10 | 00:47

1
Мамето им д*ейба циганско,докога ще ги търпим тия читаци смрадливи?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини