Корман Исмаилов: Имаме реални шансове да влезем в парламента

Партия-алтернатива на ДПС ще бъде учредена утре. Бившите депутати от ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов събират своите последователи. Над 900 делегати и още 250 гости се очаква да присъстват на форума в НДК. Партията ще се казва Народна партия "Свобода и достойнство".

Пред БНР споменаваният в медиите за потенциален лидер на партията Корман Исмаилов защити необходимостта от създаването на поредната нова политическа формация. "Ние се опитваме да се върнем и възстановим точно тези ценности, които във времето бяха потъпкани, бяха подменени. Това е най-общо, когато сме обсъждали предложенията за име на новата партия. А слънцето е това, което топли, без което не можем и за съжаление така се получи в прехода, че преходът и процесите огряха само една малка част от хората и то най-вече в икономическите и политически елити на страната – хора, измежду които главна роля играят бившите агенти и доносници на ДС. Нашето желание, нашата идея е да има повече топлина, светлина, прозрачност за по-широката маса от нашите граждани", заяви той.

Исмаилов подчерта, че ще се готвят за самостоятелно участие на предстоящите избори. "Имаме реалните шансове да атакуваме 4-процентовата бариера на изборите.В месеците преди изборите с оглед на това доколко сме реализирали текущите си цели и разбира се единствено и само измежду партиите в център-дясно бихме могли да правим коалиции, но към настоящия момент тя не е на дневен ред. Разбира се това ще бъде коалиция на ценностна основа и с партии, доказани с действията си във времето", каза Исмаилов. Той посочи, че ще продължат диалога с НДСВ, земеделците, сините и партията на Мария Капон.

Коментари

 1. 2012.12.01 | 19:31
  Мангалите не трябва да се допускат до властта,а само до газовите камери.
  1. 2012.12.02 | 02:18
   mangal da ti go nabuzi
 2. 2012.12.01 | 19:31
  СДС-навремето бяха създали НДПС със цел да разбият гласовете на ДПС,сега ГЕРБ създават нова формация пак поради същите подбуди. Някой хора искат да проведат етническо прочистване и в парламента.
 3. 2012.11.30 | 15:34
  ЛАПАЧКАААААА! Лапачка и пачка!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет