Корман Исмаилов: Имаме реални шансове да влезем в парламента

  • 30 ноември 2012 09:35

  • 1440
  • 4
Корман Исмаилов: Имаме реални шансове да влезем в парламента
©

Партия-алтернатива на ДПС ще бъде учредена утре. Бившите депутати от ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов събират своите последователи. Над 900 делегати и още 250 гости се очаква да присъстват на форума в НДК. Партията ще се казва Народна партия "Свобода и достойнство".

Пред БНР споменаваният в медиите за потенциален лидер на партията Корман Исмаилов защити необходимостта от създаването на поредната нова политическа формация. "Ние се опитваме да се върнем и възстановим точно тези ценности, които във времето бяха потъпкани, бяха подменени. Това е най-общо, когато сме обсъждали предложенията за име на новата партия. А слънцето е това, което топли, без което не можем и за съжаление така се получи в прехода, че преходът и процесите огряха само една малка част от хората и то най-вече в икономическите и политически елити на страната – хора, измежду които главна роля играят бившите агенти и доносници на ДС. Нашето желание, нашата идея е да има повече топлина, светлина, прозрачност за по-широката маса от нашите граждани", заяви той.

Исмаилов подчерта, че ще се готвят за самостоятелно участие на предстоящите избори. "Имаме реалните шансове да атакуваме 4-процентовата бариера на изборите.В месеците преди изборите с оглед на това доколко сме реализирали текущите си цели и разбира се единствено и само измежду партиите в център-дясно бихме могли да правим коалиции, но към настоящия момент тя не е на дневен ред. Разбира се това ще бъде коалиция на ценностна основа и с партии, доказани с действията си във времето", каза Исмаилов. Той посочи, че ще продължат диалога с НДСВ, земеделците, сините и партията на Мария Капон.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1440 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Националист

2012.12.01 | 19:31

2
Мангалите не трябва да се допускат до властта,а само до газовите камери.

2012.12.02 | 02:18

4
mangal da ti go nabuzi

2012.12.01 | 19:31

3
СДС-навремето бяха създали НДПС със цел да разбият гласовете на ДПС,сега ГЕРБ създават нова формация пак поради същите подбуди. Някой хора искат да проведат етническо прочистване и в парламента.
ТТ

2012.11.30 | 15:34

1
ЛАПАЧКАААААА! Лапачка и пачка!

Добави коментар

Водещи новини