Корман Исмаилов: Случаят "Пеевски" е правен казус

  • 11 октомври 2013 08:00

  • 2361
  • 1
Корман Исмаилов: Случаят "Пеевски" е правен казус
©

Конституционния съд роди един казус, който в момента се разисква в университетите. Въпросът е кога се встъпва в длъжност, когато си положил клетва ти в длъжност ли си? В решението на Конституционния съд прозират тези неясноти. Това каза бившият депутат от ДПС и председател на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

"Казусът не е самото лице като цяло, а че едно задкулисие поставя хора някъде, това създава казуси", допълни той.

"Ние сме трън в очите на ДПС в смесените региони. Ние сме пряк противник на ДПС, дори по-голям от "Атака" , обясни Исмаилов. "20 години такава система е изградена на контрол по регионите, че репресията върху хората е огромна, към нас репресията не е толкова страшна".

Корман Исмаилов сподели, че е бил предупреден от колега, че от ДПС са му "вдигнали мерника" и да се пази.

"По случая с Пеевски, аз лично съм се чудил как така попадна този млад човек на ръководни постове. Още когато бях депутат на ДПС се знаеше, че този човек стои в задкулисни интереси. Когато сега в този парламент го видях да седи в ляво, до г-н Местан, просто нямам обяснение. Много за загадките. Имаше обвинение за опит за изнудване на шеф на "Булгартабак", историята с Държавния резерв, мирише много покрай него. Не мога да си обясня как така се издига, каза Исмаилов".

"Подозирам, че издигайки го в един проект, Пеевски не е станал по-голям от създателите си. Има една група от хора, които не говорят, а те дължат отговори, трябва да ги намерите и питате", смята той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2361 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
соня стефанова калушкова

2013.10.30 | 20:24

1
прав сте господине нали знае те поговорката за глупака

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини