СДС с нова номинация за КС, този път си избра Галя Гугушева

  • 29 ноември 2012 18:26

  • 2300
  • 0
СДС с нова номинация за КС, този път си избра Галя Гугушева
©

Галя Тодорова Гугушева е новото предложение на СДС за конститутционен съдия, стана ясно след провелото се днес извънредно заседание на Националния съвет на партията.

Гугушева работи в Апелативната специализирана прокуратура и е специалист по наказателно право и процес, където е била зам. административен ръководител. Преди това е била прокурор там. Има стаж пак като прокурор и в Окръжната специализирана прокуратура - София.
Кандидатурата на Гугушева ще бъде внесена от трима независими депутати.

Това е вторият опит на СДС да внесе номинация за поста.

Припомняме ви, че миналата седмица ръководството издигна президента Петър Стоянов (1997-2002 г.), но той отказа заради международните си ангажименти. Тогава деветимата депутати от СДС в Синята коалиция се противопоставиха на председателя на партията Емил Кабаиванов и подписаха решение, че няма да внесат кандидатурата на когото и да е. Причината - номинациите не били съгласувани с тях. Така се стигна до изключването на трима народни представители - Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. След тях партията напусна  по собствено желание и  Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2300 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини