Соломон Паси: Борисов и Обама явно ще обсъждат спешни въпроси

  • 28 ноември 2012 19:49

  • 1394
  • 6
Соломон Паси: Борисов и Обама явно ще обсъждат спешни въпроси
©

"Срещата между Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и Бойко Борисов явно има спешен характер, ще се разискват спешни въпроси и те ще бъдат поставени от американската страна на българската, а не обратното", заяви в интервю за БНР бившият външен министър Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и.

Той се аргументира с факта, че съобщението за посещението на премиера  Борисов в САЩ на 3-и декември е качено на сайта на Белия дом вчера, а нормалното предизвестие за такова посещение се прави 10-15 дни по-рано.

Паси изрази надежда на тази среща да бъде поставен въпросът за приемането ни в Шенген: "Много се надявам този голям пропуск от визитата на Хилъри Клинтън да бъде поправен сега и премиерът Борисов да поиска от президента Обама подкрепа за Шенген".

Бившият външен министър смята, че е много вероятно Обама да попита България дали има готовност да остави част от българските войници в Афганистан и след 2014-а година.

"Идваме до третия момент – този за атентата в Бургас, т.е. дали българският премиер ще признае участието на Хизбула. Аз не му завиждам на премиера, той ще бъде в една истински трудна ситуация.  Сега в продължение на дюнер-дипломацията ние трябва да дадем яснота по въпроса дали признаваме участието на Хизбулла. От това признаване или непризнаване зависи поведението и на ЕС, и на международната общност", коментира Паси.

"Още когато дойде Хилъри Клинтън, стана ясно, че българското правителство няма абсолютно никакви ясни големи искания към американската страна, което не е логично. Толкова малко да се иска от САЩ при такова огромно наследство в двустранните отношения, звучи истински неразбираемо", изказа мнение още бившият външен министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1394 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Аспарух

2012.12.04 | 01:59

6
Този господин на снимката е най-големия национален предател на България и трябва да бъде съден от Народн съд и да лежи в затвора. Спомнете си думите му„ майната и на България“. Той работи за кръвожадните ционисти и против страната ни.
Fi4eto

2012.12.04 | 01:55

5
И защо се предполага че трябва да искаме нещо от помярите, освен да си ЕВАТ ПИ`КАТА ЛЕЛИНА. И за чии уи ни е да оставяме армия в авганистан, като там изобщо нямаме работа.
fantomas

2012.11.29 | 19:04

1
ne se govori s lipsa na argumenti, obidno i taka nomer 1 v/v foruma
Fi4eto

2012.12.04 | 01:55

4
Ами даи аргументи чии го дърват наще в авганистан. Кои плаща за това? И защо помярите американци са на всяка манджа мерУродия. Кадето има американци има проблем и воина !!!
pas

2012.12.04 | 01:54

3
shtoto amerikancite sa takiva vuzpolzvat se ot takiva kato nas i si izmivat rucete izobshto ne gi xaresvam tia daje neshto me kara da si mislia 4e atentata v burgas e tiaxna iniciativa ili na niakoia druga zapadna strana, koiato ima polzata da predizvikva konflikti mejdu strani s nazriali problemi i da si prodavat orujiata kakto sa praveli amerikanci i rusnaci po vreme na voinata v kosovo
123

2012.12.04 | 01:54

2
Точно така! Отново ще ни посъветват спешно да се наведем.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини