Мартин Димитров: ГЕРБ пропуснаха възможностите си

  • 05 юли 2011 16:10

  • 817
  • 2
Мартин Димитров: ГЕРБ пропуснаха възможностите си
© Булфото

Това заяви на пресконференция в Плевен председателят на партията Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Пощите в развитите демокрации са държавен монопол, посочи той.

"За нас зад приватизацията на "Български пощи" има скрит интерес и предварително уговорена схема. Ние няма да я подкрепим. Има достатъчно други неща, които подлежат на приватизация, като Булгартабак и Българската фондова борса", допълни Димитров.

Според него ГЕРБ правят грешка с приватизацията на пощите, която щяла да има тежки последици.

"Ако 800 малки губещи пощенски станции бъдат затворени, ще бъде тежък удар срещу българските граждани. От 27 европейски страни само в 4 са правили опит за приватизация на пощенските услуги. В САЩ пощата също е държавна. Приватизацията на "Български пощи" трябва да бъде спряна", бе категоричен Димитров.

Според лидера на СДС ГЕРБ били пропуснали възможността да извършат нужните реформи. Поддържахме ги в началото, защото искахме реформите, но две години по-късно резултати няма, каза Димитров. По думите му след миналите парламентарни избори са предложили коалиция на ГЕРБ, но въпреки че са получили отказ, са подкрепили управляващите в началото с надеждата, че ще извършат нужните реформи.

Днес в Плевен се състоя изнесено заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС, на което са обсъдени подготовката на Националната конференция и за местните избори. На повечето места СДС ще се явява във формат Синя коалиция плюс, каза заместник-председателят на партията Найден Зеленогорски.

Кметът на Плевен направи изявление, в което призова депутатът от "Коалиция за България" Румен Петков сам да поиска от Народното събрание да му свали имунитета. Зеленогорски потвърди намерението си след това да заведе дело срещу Петков за клевета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2011.07.05 | 22:32

2
Каква коалиция бе нещастник.С 5 депутата искате 5 министерства.

2011.07.05 | 16:35

1
МАРТИНЕ КАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ-ТЕ АКЪЛ НЯМАТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини