България ще приключи с договарянето на всички европари още преди средата на 2013 г.

  • 26 ноември 2012 15:20

  • 731
  • 0
България ще приключи с договарянето на всички европари още преди средата на 2013 г.
©

До края на 2013 година България ще усвои 100 процента от еврофондовете, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По думите му, голямото предимство на страната ни е, че част от средствата касаят и други държави. У нас има 5 транспортни коридора, които свързват Европа с Азия.

Министърът по управление на еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник обясни, че ние винаги сме си поставяли най-високите задачи.

"Понеже се намираме във времена, в които се полагат максимум усилия от всички, аз мога да повторя, че никаква задача, различна от максимума, не е валидна в момента. Имаме поводи за оптимизъм. Цялата финансова рамка по 7-те оперативни програми е 15,6 милиарда лева, в момента се изпълняват проекти за 15 милиарда от тях, т.е. 95 процента от целия ресурс вече е вкаран в изпълнение. И плановете ни са 100 процента от ресурсите да са вкарани в изпълнение", заяви Дончев, цитиран от БНР.

Министър Дончев прогнозира, че България ще приключи с договарянето на всички европари още преди средата на следващата година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини