Иван Костов: "Газпром" няма да плаща такси 60 г.

  • 22 ноември 2012 08:36

  • 1487
  • 2
Иван Костов: "Газпром" няма да плаща такси 60 г.
©

Проектът „Южен поток“ няма ОВОС няма оценка на техническия проект, инвестиционен проект, не е ясно колко ще струва. Това разкри пред БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Русия заговори за цена от 2 млрд., а сега вече говорят за 3,5 млрд. лв.

Таксите се определят от „Газпром-България“, а там „Газпром“ има блокираща квота – именно те ще определят таксата, каза Костов. Сега руснаците се стремят да направят колкото се може по-голям размера на признатата инвестиция и колкото се може по-малки такси. Така ако по газопровода не минат 62 млрд куб м, както е договорено, а 20 млрд. куб.м., ако няма клауза „транспортирай или плати“, срокът на използването на тръбата може да стане 50-60 г. и България да няма нито едно евро транзитна такса, категоричен е Костов.

Бойко Борисов не разбира къде се намира или по безподобен начин мами обществото. Хората сами ще установят дали той е намалил цената на газа по сметките през февруари, каза Костов. Ако открием газ на наша територия, няма да можем да го купуваме, защото сме се задължили да купуваме газ от „Газпром“.

Последвайте канала на

Novini.bg
1487 2

Коментари 2

Добави коментар
Сериалът "големите енергиййни проекти" продължава

2012.11.22 | 23:49

2
Газовият проект за енергиййно обезпечение на България се разиграва по сценария "Белене" - много прах в очите на хората, а полза - никаква. Следващо загробване на народа да плаща данъци, с които да финансира тръбата, от която финансова полза има само руската страна. Но така ще е, като няма читави юристи, които да стопират "капанчетата", които са заложени в един договор!
Българи=роби

2012.11.22 | 14:21

1
Това което направиха БСП с "Белене", сега го прави ГЕРБ с "Южен поток".

Добави коментар

Водещи новини