Сидеров: Мъглата около френските командоси пребити в Коиловци остава

  • 21 ноември 2012 17:52

  • 4241
  • 2
Сидеров: Мъглата около френските командоси пребити в Коиловци остава
©

Мъглата върху случая Коиловци остава, заяви  лидерът на „Атака” и председател на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа след заседание на комисията по случая в с. Коиловци.

„ДАНС на практика не иска да сподели какъв точно е случаят, какви са били чужденците, защо са били в страната. Една позиция на неутралност, като че ли това не ги засяга. Явно за ДАНС всичко е наред”, коментира Сидеров.

На въпрос какво казват от ръководството на агенцията по въпроса какви са тези чужденци Сидеров посочи: „Очевидно знаят, но не искат да обяснят”. „Оказа се, че Комисията за контрол на ДАНС има право на по-малко информация от самата агенция. Аз това го приемам като унизяване на парламента”, заяви Сидеров.

„Българската държава също е унизена, защото чужди граждани се сблъскват с наши граждани, нападат ги, оказват насилие, не се подчиняват на изискване на полицая, не са задържани от МВР, спешно дипломатически представители идват и ги прибират. Според мен въпросът трябва да е насочен към посланика на Франция в София. Чувам и виждам, че той много често се изказва за съдебната система на България, дава съвети. Ще трябва да обясни как така бързо са изтеглени тези френски граждани, защо не са оставени да бъдат разследвани тук. Двама от тях са били ранени от нашия полицай, тъй като не са се подчинили на разпорежданията”, коментира Сидеров.

Той заяви, че ще отправи писмено запитване до посолството на Франция по случая. „Посланикът да отговори това операция на френските служби ли е. Ако това е операция на френските служби, защо българските служби се оказват в небрано лозе и не знаят. Аз останах с впечатление, че нашите служби не знаят”, каза Сидеров.

„Опитвахме се по някакъв начин да разберем някаква информация. Питахме ги по всички възможни начини. Кимат с глави и казват, че не могат да отговорят. Тайни служби. Нищо не обясняват – нито дали французите са парашутисти, нито дали са главни готвачи, нищо. Стоят представители на ДАНС и мълчат като комунист на разпит”, обясни председателят на парламентарната комисия.

„Ще продължим да изискваме информация. Има идея да поканим прокуратурата, може би главния прокурор, окръжния прокурор на Плевен. Според мен трябва да бъдат изслушани и военния, и вътрешния министър”, заяви Сидеров.

Последвайте канала на

4241 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2013.03.07 | 22:05

2
Може би тези тайни френски командоси тайно е трябвало да подготвят атентат, като този в Бургас ,срещу тайно заплащане към тайните служби по национална сигурност, които да запазят всичко това в тайна !!! И сега когато всичко това, така нелепо се провали - нека всичко си остане тайна !!! 1989 година същите тези тайни служби продадоха тайно България, за да могат тайно да я управляват, превръщайки се тайно в мафия !!! Но всичко това е тайна !!! Краят на тайните наближава със страшна сила с всеки изминал ден !!!

2013.03.07 | 22:05

1
заради случаи като този в коиловци и атентата в бургас всички началници на службите за национална сигурност да бъдат уволнени за несправяне с работата! разнесоха славата на българия на държава където всеки може да хвърли бомба без никакъв риск или да влиза в чужда собственост! толкова ли вече няма хора които да разбират от национална сигурност?

Добави коментар

Водещи новини