Установили 1000 случая на неправомерно похарчени детски добавки

  • 20 ноември 2012 16:47

  • 859
  • 0
Установили 1000 случая на неправомерно похарчени детски добавки
© Булфото

За повече внезапни проверки в училищата дали са в класните стаи децата, за които родителите им получават детски и социални помощи, се обяви социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Над 3500 са спрените за година помощи за отсъстващи ученици. В около 1000 от случаите с предвидените за детето средства са купени неща от първа необходимост, когато е безспорно установено, че родителите не харчат тези пари по предназначение. Младенов каза това в Димитровград, където откри ремонтираната по проект „Красива България" сграда на театъра и създаденото по проект социално предприятие „Обществена пералня", предаде Дарик.

„Помолих областните управители в страната заедно със социалните служби и инспекторите към Министерство на образованието да направят внезапни проверки в училищата и да установят дали децата ходят на училище. Когато се установи, че не ходят, спираме социалните помощи на родителите. Над 3500 социални помощи сме спрели до този момент. И ще продължаваме по същия начин, защото виждате колко е важно децата да ходят на училище. В момента в цялата страна проверките продължават" добави министърът.

„Когато детето казва на социалния работник, че не е яло през деня, а бащата е взел тези пари и са отишли за нещо друго, тогава спираме помощта от 35 лева. За тези пари купуваме храна или дрехи на детенцето. Така ще продължаваме, това го има в закона и все повече ще се възползваме от него. Над 1000 случая имаме до момента в цялата страна, където социалните работници са приложили тази схема и мисля, че през следващия месец ще бъдат още по-бдителни, каквато е моята инструкция", каза още Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
859 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини