Найденов: Ще променим търговския закон в полза на дребните рибари

  • 16 ноември 2012 12:08

  • 1113
  • 0
Найденов: Ще променим търговския закон в полза на дребните рибари
©

За регистрацията на рибарите по търговския кодекс попита от парламентарната трибуна министъра на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на народният представител от Атака Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година .

Този въпрос има положително решение, каза Найденов. той обясни, че са направени изменения в търговския закон и са предприети мерки. Законът е влязъл в сила и след разговор с малките рибари вече е внесен законоприект за промяна, който вече е приет на първо четене от парламентарната комисия. По думите на Найденов се надява тази промяна да мине и в парламента, за да падне от плещите на дребните рибари да си купуват сасови апарати и да се отчитат.

Найденов заяви, че е обещал на рибарите да провери всички процедури. Готов съм, ако притесненията на рибарите се окажат основателни, да инициираме промяна в закона, каза министърът и уточни, че очаква резултати от доклада по темата.

През последните години са проведени конкурси за даване на разрешителни за ползване на 13 даляни по Черноморието, каза земеделският министър в отговор на питане на депутата Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  относно собствеността на даляните в Синеморец, Ахтопол и Царево. Какви са перспективите относно даляните и в останалата част на Черноморието, попита Шопов.

Земеделският министър обясни, че със законодателни промени от 2008 г. даляните вече са уред за стопански риболов. Далянът е мрежов уред за пасивен риболов. Ползването на даляните става след разрешително, което е със срок от 10 години.

Правилата са ясно разписани, уточни министърът. Той заяви, че ИАРА ще проведе постепенно конкурси за даване на разрешително за ползване на останалите даляни.

Последвайте канала на

1113 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини