Президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер идва у нас

  • 09 ноември 2012 07:07

  • 744
  • 0
Президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер идва у нас
©

По покана на вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на еднодневно посещение у нас пристига президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер.

Той ще се срещне с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и представители на външното ни министерство.

По време на разговорите ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между банката и страната ни, чрез съфинансирането на мащабни инфраструктурни проекти, информира БНТ. Досега у нас Европейската инвестиционна банка е инвестирала около 3,3 млрд. евро. С част от парите са извършени реконструкцията на ж.п. линията Пловдив-Свиленград, Дунав мост 2 и интегрираната система за битови отпадъци на Столична община.

Европейската инвестиционна банка подпомага малките и средните предприятия у нас чрез кредитни линии и осигурява средства на общини и публични институции за изпълнението на проекти по оперативните програми.

Последвайте канала на

Десислава Станева
744 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини