Марковска към Цветанов: Намерете автора на доноса срещу мен

  • 07 ноември 2012 18:15

  • 2971
  • 9
Марковска към Цветанов: Намерете автора на доноса срещу мен
© Булфото

Венета Марковска, която бе избрана за конституционен съдия от парламентарната квота,  поиска от вътрешния министър и от главния прокурор да се издири соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев. Желанието си Марковска, около чиято личност се разпали тежък скандал, е изразила в писмо, съобщава „Фокус”.

„Във връзка с избирането ми за конституционен съдия на Република България на 31 октомври 2012 г. в Народното събрание е постъпил анонимен донос, който стана повод за масирана медийна агресия срещу моята личност и човешко достойнство, от една страна, и от друга страна – същият донос е изпратен и в Европейската комисия и става повод за заплаха срещу Република България”, пише тревожно Марковска.

Сигналът срещу нея бе подаден в правната комисия на Народното събрание при първоначалното й изслушване преди гласуването й за КС. Управляващите, независимите и части от опозицията открито застанаха зад Марковска с аргумента, че сигнала е анонимен. От една страна човек с име Георги Тонев Колев не бе открит досега, но от друга – в сигнала се съдържат факти, оповестени в журналистически материали преди 2.5 години, време в което Марковска не сметна за необходимо да ги опровергава.

„Съгласно чл. 4, ал. 2 от Конституцията на Република България, държавата гарантира достойнството и правата на личността, а съгласно ал. 1 Република България е правова държава и се управлява от Конституцията и законите, а не – от доноси”, пише в писмото на Марковска, която смени различни версии за посочените в „доноса” обстоятелства.

„С оглед избягване на неблагоприятни международни последици за България от ЕК, опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за мен, така, както и за защита на моето лично достойнство, гарантирано от Конституцията, моля соченият като автор на доноса Георги Тонев Колев да бъде издирен, ако въобще съществува такъв, и да бъда уведомена за адреса му. Горното ми е необходимо с оглед разпоредбата на чл. 80 от Конституцията, съгласно който гражданите могат да бъдат изслушани в Народното събрание и да представят исканите от тях сведения и документи”, добавя Марковска, заради чието избиране ЕК заяви, а след това повтори за неразбралите, че е възможен междинен доклад за България.

Последвайте канала на

2971 9

Коментари 9

Добави коментар
Анди

2012.11.08 | 15:31

9
Имам усещането, че оттеглянето по "здравословни" причини ще е по-достойна постъпка от това, което показва г-жа Марковска. В случая тази мила иначе женица, се държи точно като в средно хубав филм, където лошковците вместо да се покрият и да си мълчат възприемат тактиката на губещия...
уиски с млади момчета

2012.11.08 | 15:31

8
Пиянските и оргии и рушветите,които си просеше немотивирани,заключения по дела за онзи,които плаща,да се скрие Марковска,че има доста за разказване...

2012.11.08 | 15:31

7
По делата им ще ги познаете-Бандитите са на улицата.Няма нито един осъден престъпник.Съдии и прокурори са с ценоразпис като проститутки.Оправдават и доказани убийци и т.н.Тия като нея май са скъпо платени проститутки.И са супер нагли без грам съвест.Смъртна присъда за тия корумпирани л*айна.
Цвъки

2012.11.08 | 15:31

6
Автора е една миризлива стара медицинска топка от салона по Физкултура.

2012.11.08 | 15:31

5
Няма значение дали Марковска е подкупна или е свързана по някакъв начин с БКП. Всички знаем, че съдебната система НЕ РАБОТИ. Знаят го и от ЕС. То се вижда с просто око - престъпниците (в това число крадливите олигарси) са на свобода. За това става въпрос. Договорките между партиите СА ЛЕДНИТЕ: след като слязат от власт следващите да не ги закачат.
накана магистралка

2012.11.08 | 15:31

4
МАРКОВСКА КЪМ ЦВЕТАНОВ:НАМЕРЕТЕ АВТОРА НА ДОНОСА СРЕЩУ МЕНЕ - трябва да се разбира така "НЯКОЙ ДА МИ ИЗПЕРЕ НААКАНИТЕ МАГИСТРАТСКИ ГАЩИЧКИ, ЦВЕТАНОВ"!!!
Fiki

2012.11.08 | 14:32

3
Ама какви доноси бе , какви пет лева, а бе я се махайте всичките бе, вие нямате капка чест, капка достойнство и сте тръгнали да ми се правите на света вода ненапита. Имате късмета, че свястната част от "матреала" изчезна, иначе всичките щяхте да сте линчувани.
dada

2012.11.08 | 14:31

2
тая ако има и капка достойнство ше се метлоса . ама нали е нагла и лакома . аба кво да очакваш от тия ........, само господ може да ни отърве от тая пасмина
учудко

2012.11.08 | 07:40

1
Според Айнщайн две неща са безгранични: вселената и човешката глупост, като за първото не бил сигурен. Ако той познаваше нашите висши държавни служители, със сигурност щеше да включи и тяхната наглост.

Добави коментар

Водещи новини