Anonymous излизат на улицата

  • 05 ноември 2012 07:34

  • 2396
  • 0
Anonymous излизат на улицата
©

Хиляди българи с маски ще излязат в най-малко 15 града в страната точно в 18:00 часа днес, като по този начин страната ни ще бъде част от „Световния протест на анонимните".

"Нашата организация и общото ни с "Anonymous" е борбата за свободата в интернет, 110 млн. лв. от нашите пари се дават, за да ни следят в онлайн мрежите. Не сме съгласни парите ни да бъдат насочвани срещу нас". Toва каза председателят на асоциацията на потребителите на телекомуникации и интернет услуги и комендант на националното събитие Янаки Ганчев.

Вчера се състоя пресконференция на "Anonymous", организаторите на световния протест у нас обаче се разграничиха от "Анонимните".

Искаме да събудим хората. След протеста България няма да бъде същата, заяви Ганчев. Според него, само в София се очакват около 5000 участници, а в Пловдив и Благоевград също е заявено активно участие.

В столицата шествието ще тръгне в 18:00 ч. от Националния дворец на културата и ще завърши пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Мотото им е: "Системата не е счупена, така е създадена. Да се борим за едно по-добро съществувание, това не е престъпление". Те настояват за свобода в интернет, но едновременно с това протестират срещу всички правителства в света.

Датата 5 ноември не е избрана случайно. На този ден католикът Гай Фокс е заловен малко преди да взриви сградата на парламента в Лондон. Историята е описана във филма "В като Вендета" ("V for Vendetta") през 2005 г. Маската на главния герой с буквата V става знак на хакерското движение.

Последвайте канала на

2396 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини