Желю Желев се нацепил в камион за боклук

  • 01 ноември 2012 10:01

  • 2182
  • 0
Желю Желев се нацепил в камион за боклук
©

Първият демократично избран президент Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва се е блъснал с джипа си "Хюндай" в боклучийски камион и е напуснал мястото на инцидента преди да дойде КАТ. Катастрофата е станала в края на 2011 година, но излиза наяве чак сега.

Президентът Желев потвърди за сблъсъка, станал на ул. "Александър Жендов" 1 в столицата пред "Телеграф". "По принцип имам шофьор, но в онзи ден той почиваше, а аз спешно трябваше да отида на една среща", спомни си Желев. 77-годишният политик се качил на личния си автомобил и потеглил към центъра. На метри от дипломатическия блок, в който живее, пред джипа му внезапно изникнал камион за събиране на смет, твърди Желев.

"Имаше само допиране. Даже мойта кола беше одраскана, а на другия водач - не", категоричен е президентът. Тъй като много бързал, Желев си тръгнал без да дочака катаджиите. По закон бягството след катастрофа се санкционира с отнемане на книжката от 1 до 6 месеца и глоба до 200 лева. Д-р Желев обаче все още не е наказан.

Първоначално нямало проблем, но после шофьорът на камиона, според Желев, е решил, че може да изкара някой лев от бившия държавен глава и подал жалба. Желев отишъл в Пътна полиция и дори помолил да му огледат колата, но му обяснили, че няма нужда. Желев има зад гърба си и друга катастрофа. През 2002 година той бе приет в "Пирогов" със счупена ръка и строшени ребра след пътно меле в София.

Последвайте канала на

Novini.bg
2182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини