Общинарите в Ямбол отмениха декларация за признаване на арменския геноцид

  • 26 октомври 2012 21:04

  • 1042
  • 4
Общинарите в Ямбол отмениха декларация за признаване на арменския геноцид
©

Общинският съвет в Ямбол отмени решението за приетата преди 2 години Декларация за признаване на арменския геноцид. Отмяната бе остро осъдена от арменската общност в града, съобщава БТВ.

Искането за отмяната на Декларацията е продиктувано от недоволството на организации на бизнеса в града, чиито проекти с Турция са останали нереализирани. Според вносителите, представители на няколко политически формации, Декларацията изостряла и междусъседските отношения.

"В чисто човешки план като ямболия и като българин смятам, че тази декларация, приета от миналия съвет, е грешна. Всичко това пречи на икономическото развитие на Ямбол, да не говорим за добросъседските отношения и пропуснатите проекти. Не желая да гледам в миналото, желая да гледам напред и в бъдещето”, коментира общинският съветник от ДПС Николай Димов.

"Мисля,че тази декларация акумулира разделението на общностите, иначе не отричам геноцида”, заяви Илияна Бицова от ГЕРБ.

Поругаване паметта на милион и половина избити арменци – така определиха скандалното решение на съвета представители на арменската общност в Ямбол.

"В Бургас се прие, в Пловдив се прие. Хората си отстояха, те също имаха икономически санкции, а ние променяме решението. Това не мога да разбера. Обидени сме.Това беше голям шамар за арменската общност в Ямбол”, заяви Соня Аршавир.

Арменската общност в града изпрати протестно писмо до медиите и Посолството на Армения в столицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1042 4

Коментари 4

Добави коментар
789

2014.04.24 | 07:11

4
A, защо са я отменили, значи първо е приета, а след това,,отменена"- интересно?
345

2014.04.24 | 07:11

3
Слаби анализи и коментари, само арменската общност е против , но общественото мнение нехае!Ние и в момента трябва да защитим този народ, който е имал нашата съдба, ама Яворов не помним. Арменския геноцид е факт!!!
nabludatel

2014.04.24 | 07:10

2
срам!! Това ли е българска лигитимна общинска власт? Кой има интерес от отмяната на признанието? Очевидно Турция - следователно наша съседна страна може да влияе на "независимата" общинска власт. И какво значи това? - не е ли имало геноцид над арменците от Турция? Това е ПОЗОР, това е много недостойно. Тези хора се опзориха за българската история!
123

2012.11.10 | 18:22

1
Aрменски геноциид няма , няма и турско владичество- което е било по зле и от антично робство! Два пъти ми изтриват коментарите, явно е имало неосъзнато от мен благоденствие за българите..., как не сме станали турци по материален интерес, като американците, не знам? Язък, смятах Ямбол за български град ,ама не е така ,ясно...!Има милиони случайно умрели християни, неосъзнаващи ,,великата турска цивилизация".И Ямбол ли,бе?И в Ямбол ли е , ДПС?

Добави коментар

Водещи новини