Коледни добавки ще има само при излишък в бюджета, отсече Дянков

  • 24 октомври 2012 13:41

  • 593
  • 0
Коледни добавки ще има само при излишък в бюджета, отсече Дянков
©

"В края на годината ще се види как върви бюджетът и ако има излишък, може да има възможност за коледни добавки за пенсионерите с най-ниски пенсии", каза на пресконференция в Министерски съвет министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той уточни, че ако няма излишък няма да има възможност за такива коледни добавки. Парите за образование се взимат от вероятните по-големи спестявания по лихвите. В последния месец са проведени три аукциона. Лихвите по тези аукциони са доста по-ниски от тези в предишни години. Това е благодарение на две причини. Главно благодарение на успешната ни еврооблигация, която свали с много риска на българските облигация. Втората причина е по-благоприятното положение в цяла Европа.

ЕК в последния си доклад от тази седмица казва, че се предполага, че следващата година ще бъде по-благоприятна за цялата европейска икономика, отколкото предишните резултати. На база на тези нови данни се смята, че може да се заделят допълнителни 20 млн. лева, за да се достигне общо 100 млн. лева допълнително в системата на единния разходен стандарт. Включително и с 25 млн. лева целеви средства стават 125 млн. лева за образование. По тази причина не се налага прекрояване на целия бюджет.

От графа „Разходи за лихви” с решение на съответните комисии, на които ще бъде препоръчано днес и утре, може да се отделят допълнителните средства за образование, каза още министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини