Стотици протестираха в София под звуците на гайда заради болницата в Девин

  • 24 октомври 2012 11:34

  • 943
  • 0
Стотици протестираха в София под звуците на гайда заради болницата в Девин
©

Жителите от Девин, Борино и Доспат дойдоха в София на протест, предаде репортер на Novini.bg.

Протестиращите извървяха пеш пътя от Народното събрание до Министерски съвет, предвождани от гайдар и няколко жени, облечени в родопска новия. Те заявиха, че идват с мирна цел, за да засвидетелстват уважението си към министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и да му върнат визитата, както и да кажат категорично, че те искат да се възстанови болницата в Девин, а да не бъде превърната във филиал на смолянската болницата.

Хората разказват, че откакто болницата е затворена (края на юни 2011 година) са се увеличили драстично смъртните случаи.

Няколко линейки обслужват района, който е с над 30 000 население. хората се оплакват, че през зимата е много трагично положението заради планинския терен . "Едвам изкарват до Широка лъка и линейката се връща, защото човекът е починал", жалва се жена.

Лично при протестиращите  дойде министър Симеон  Дянков след  заседанието на МС. В началото те го посрещнаха с ръкопляскания, а после се развикаха "оставка". Той заяви категоричната си позиция, че това което им е предложил остава в сила. Министърът информира, че утре ще има среща с представители на общината и ще разговаря с тях по темата.

Протестиращите развяваха плакати с надписи: "На 100 км сме от болница", "Не търпете политически дивиденти, няма да ги получите", "Здравето няма цвят, партии и религии. То е за всички", "Борино ще се бори до край", "Не ни обричайте на преждевременна смърт".

Последвайте канала на

Десислава Станева
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини