Фандъкова: За пръв път София има инвестиционен рейтинг

  • 17 октомври 2012 13:03

  • 726
  • 1
Фандъкова: За пръв път София има инвестиционен рейтинг
©

През последните три години успяхме да преминем през една тежка криза без да спрем развитието на София. За първи път от края на миналата години столицата има и инвестиционен рейтинг, а това означава, че можем да взимаме по - евтини заеми. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Резултатите от нашата работа към деветмесечието е по-високи спрямо миналата година. Данъчните приходи са изпълнени над 70%, а в условия на криза данъка върху недвижимите имоти играе най-важна роля. В условията на криза не предвиждаме да натоварваме хората като повишаваме данък "сгради" и данък "смет", ето защо няма да ги променяме, каза още градоначалникът на столица.

Фандъкова съобщи, че бюджетът на столицата за 2013 е 1 240 000 000 лева като предстои обсъждане с всички политически партии, социалните партньори и синдикатите. 

"Собствените приходи са 526 млн. лева. Данъчните приходи са 229,6 млн. лева. 493 млн. лева са заделени за капиталова програма. Тя се формира както от собствени приходи, от спечелените вече европейски проекти, така и от Инвестиционния фонд. Залагаме на тесни приоритети, на реализъм в бюджета. Приоритетите ни са устойчиво развитие – инфраструктура, образование, реформа на градския транспорт и чистота. Инвестираме изключително много в образователна инфраструктура - например, строежа на нови детски гради и разбира се, ремонтът и укрепването на старите детски заведения", посочи Фандъкова.  

Тя заяви, че се предвижда поетапна реконструкция на Цариградско шосе. 

Последвайте канала на

726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фандък square

2012.10.17 | 13:44

1
А бе моме преди години София нямаше ли по висок инвестиционен рейтинг от България или тогава ти четеше само руски вестници?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини