Ще строят фабрика за моцарела в Ловеч

  • 03 октомври 2012 17:30

  • 2251
  • 1
Ще строят фабрика за моцарела в Ловеч
©

Изграждането на фабрика за моцарела в Ловеч, са обсъдили днес на среща с кмета на общината Минчо Казанджиев представители на италианския бизнес и кметовете на общини от Сицилия.

Те ще се срещнат утре със собственици на мандри в района, ще разгледат и сградите на някогашния най-голям производител на сухо мляко на Балканите, завод "Сердика". Италианците проявили интерес още към велосипедното производство и към производството на гъши дроб в с. Йоглав. Основните въпроси, които поставили италианските гости, били може ли да се инвестира в Ловеч и колко време отнемат всички разрешителни режими.

Италианците са обявили, че търсят държава, в която данъчната система да не е така комплицирана, както у тях, и да има и печалба. Гостите предложили още създаването на съвместен интернетпортал, който да е първата крачка към осъществяване на инвестиционните намерения и през него предприемачите да комуникират директно. Обсъдени били още възможностите за свързване на Стопанската камара у нас с Търговската камара в Рим.

Последвайте канала на

БТА
2251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Центурион

2012.10.07 | 12:41

1
Китайска моцарела ? Само да не е като ловешките китайски коли или предишните съветски пак от Ловеч !

Добави коментар

Водещи новини