Кристалина Георгиева: Социалните фондове да финансират възстановяването на Перник

  • 01 октомври 2012 12:35

  • 590
  • 0
Кристалина Георгиева: Социалните фондове да финансират възстановяването на Перник
©

80 % от най-засегнатите от земетресението в Перник са получили компенсация или са в процес да получат. Това каза пред журналисти еврокомисарят за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование след откриването на учебната година във Военна академия "Г.С. Раковски".

В Перник земетресението не нанесе сериозни щети на много хора, но за най-засегнатите сега се работи така, че всички да получат в рамките на този месец помощ от държавата, каза Георгиева. От европейски фондове е финансирано компенсирането на засегнатото население. От социалните фондове на Европа е платена компенсация. Също така от тези фондове могат да се финансират безработни в Перник, които да участват във възстановителните работи. Успех е тогава, когато 100 % от най-засегнатите са компенсирани, изтъкна еврокомисарят. Работи се по изграждането на сглобяеми къщички, а правителството е отделило над 15 млн. лева, припомни Георгиева

Тя препоръча социалните фондове да финансират строителни бригади, които да могат да ремонтират къщите на по-малко пострадалите. Трябва да има предложения от местната власт. Надявам се до настъпването на зимата най-сериозните проблеми да са намерили своето решение, каза още Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Последвайте канала на

Novini.bg
590 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини