Социолог: Половината от българското население страда от недохранване

  • 30 септември 2012 11:29

  • 1295
  • 2
Социолог: Половината от българското население страда от недохранване
©

"Гражданите на Европа се събуждат след един продължителен сън и са крайно възмутени", каза в предаването "Неделя 150" по БНР социологът Духомир Минев, ръководител на Европейската „Анти бедност мрежа – България”.

"Управляващите старателно избягваха обсъждането на реалните причини за кризата. Тя не е това, което те говорят. Кризата е нещо съвършено друго. Управляващите нямат представа за рисковете", каза Духомир Минев.

Кризата и вълната от протести в Европа, социологът обясни така: "Има преразпределение на доходите. Те са насочени към малка група хора. Важни разходи са останали без покриване или са покривани с кредити. Същото се е случило и на ниво домакинства. Сега генералният въпрос е, дали социалните разходи да бъдат адаптирани към това изкривено разпределение на доходите или да се нормализира това разпределение, така че да покрива нормалната структура на разходите. Хората са били мамени дълго време с неадекватни мерки" ,обобщи Минев.

По думите му, половината от българското население страда от недохранване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1295 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АЗ

2014.07.12 | 18:27

1
Като преразпределят капиталите да ги занесат в гробищата.Но....ковчезите нямат джобове.Не разбирам каква е тази мания за пари.А ние простолюдието само искаме спокоен живот и достъпни неща.

2014.07.12 | 18:27

2
ти за деца и внуци не си ли чувал?

Добави коментар

Водещи новини