Турски фирми няма да участват в изграждането на пътя Русе- Свиленград

  • 24 септември 2012 12:21

  • 688
  • 0
Турски фирми няма да участват в изграждането на пътя Русе- Свиленград
©

На този етап турската страна се е отказала от проекта за съвместна компания с България и Катар, която да изгради пътя Русе - Свиленград.

Това съобщи пред журналисти министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. България и Катар продължават двустранно преговорите по проектната компания за пътя Русе – Свиленград, уточни тя. Отказът на турската страна не е заявен официално, а само в рамките на срещите и работните групи. Турските фирми ще могат да участват в проектната компания и да кандидатстват за концесии, но на този етап се оттеглят, защото не намират достатъчно интерес, за да се включат в този процес, каза още Павлова.

Както имахме ангажимент с определение и с решение на Министерски съвет, екип от българска и от катарска страна работи по изготвянето на меморандум, който предстои да бъде утвърден от двете правителства и официално да бъде подписан. На негова основа ще се формализират по-нататъшните действия. Паралелно с този процес е възложено и предварително инвестиционно проучване за това какви са нуждите. До края на месеца проучването също ще има своите резултати. На тази основа ще бъде създадена малка компания, която да възлага следващите действия, допълни Павлова.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини