Катарци идват да огледат баните ни

  • 10 септември 2012 06:26

  • 833
  • 0
Катарци идват да огледат баните ни
©

В края на септември катарски експерти пристигат в София да огледат баните, които им предлагаме на концесия за СПА центрове, съобщава в. "Стандарт".

На 22 и 23 септември те ще обиколят санаториуми на здравното министерство в Поморие, Павел баня, Банкя и др. По предварителна програма с тях из страната ще пътува министърката на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Това е първата проучвателна визита на катарците, след като България им направи предложението през март в Доха. Тогава на официално посещение в емирството бе премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с делегация от министри и столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Градоначалничката предложи на катарската страна част от Централна баня в София и старата баня в Банкя да се превърнат в модерни СПА центрове. Идеята е изворите да бъдат дадени на емирството на концесия, за да печели държавата от сделката. Очакванията са, че изпратените специалисти ще дойдат направо с готови проекти за инвестиции, обясниха източници от "Дондуков" 1. При визитата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Катар домакините проявиха интерес още към туризма, селскостопанския сектор и хранително-вкусовата промишленост, здравеопазване, електроника и машиностроене (помпи, двигатели, асансьорни системи, проучване и добив на нефт и газ).


Интерес към поморийската кал има и от Оман. През юли султанска свита си набеляза инвестиции в Поморие, докато летува в града. Шефът на дипломатическата мисия у нас Н. Пр. Али Ал Махруки лично изпробва лечебната сила на поморийската кал по заръка на султан Кабус бен Саид. Той бил смаян от резултатите и се зарекъл, че ще промотира лечебния туризъм на Поморие в родината си, разказаха от кметската администрация след среща на дипломата с кмета Иван Алексиев. Обсъдили грандиозен проект за морска ривиера. Оманският дипломат бил силно впечатлен от проекта за три изкуствени острова с казина, хотели и яхтени пристанища. Той се е ангажирал да запознае с мегапроектите Държавния фонд на Оман за инвестиции в чужбина, а също и да ги презентира пред крупни бизнесмени.

Последвайте канала на

Десислава Станева
833 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини