Бареков не отишъл на дело, с което обжалва осъдителна присъда за клевета

  • 20 септември 2012 19:16

  • 442
  • 0
Бареков не отишъл на дело, с което обжалва осъдителна присъда за клевета
©

Шефът на новините на ТВ 7 Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва отново не се яви на съдебно заседание в Хасково по дело, с което той обжалва присъдата си за клевета от районите магистрати, съобщава Труд.

През март т. г. Районният съд в Хасково постанови Бареков да заплати на кмета Георги Иванов символичното обещетение от 1 лев заради обиди и клевети по негов адрес. Те бяха изречени в директно телевизионно предаване от Хасково през 2011-а г. Съдът наложи на журналиста и административна глоба от 2500 лева.

"Тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с Бога (...). Той се има за божество (...) с цял поменик от престъпления (...), крадец на църковни имоти (...), имал незаконна вила в чашката на язовир "Клокотница" - това са само част от цитираните в съда изявления на Бареков. Други недоказани негови твърдения бяха, че Иванов крадял заплатите на работниците, притежавал хотели в Германия и апартамент в Лондон, а бизнесменът Алексей Петров бил политическият му чадър.

На съдебното заседание се яви само адвокатът Менко Менков, който потвърди желанието на Бареков да даде лично обяснения и поиска да бъдат направени две справки. Една от Съдебната палата за извършени проверки в община Хасково по време на управлението на Иванов от 1999 г. досега. Другата е сводка от прокуратурата за наказателните производства срещу кмета. Първото искане бе отхварлено от съда. Делото ще продължи на 6 ноември т.г.

Последвайте канала на

Novini.bg
442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини