200 души се включиха в протестно шествие към Столична община срещу синята зона

  • 20 септември 2012 18:53

  • 1276
  • 4
200 души се включиха в протестно шествие към Столична община срещу синята зона
©

Близо 200 души тръгнаха на шествие по улица "Г.С.Раковски" в столицата към сградата на Столична община, предаде репортер на novini.bg.

Протестиращите ще сложат символично начало на палатков лагер на ул. Московска 33 срещу условията за паркиране в централните части на София. Те обаче нямат разрешение за опъването на палатки. "Ние сме съвестни граждани и няма да допуснем ексцесии и нарушаване на правилата, затова ще направим това символично", обясниха организаторите на протеста.

Сред демонстрантите могат да се видят цели семейства с малки деца. Те се обявиха против промените в наредбата за паркиране в синя и зелена зона, която предвижда заплащането на винетни стикери от 150 лв. за живущите в синя и по 100 лв. за зелена зона. "Настояваме да паркираме безплатно пред домовете си", казаха протестиращите пред наш репортер. 

Демонстрацията се провежда под мотото "Не на рекета". Шествието се води от две знамена, на които е изобразен герба на София.

Последвайте канала на

Novini.bg
1276 4

Коментари 4

Добави коментар
...

2012.09.24 | 23:31

1
rano ili kysno na naroda shte mu doide neshto v glavata i shte se nadigne bavno, no slavno sreshtu tazi izmet.
hackon

2012.11.08 | 14:56

4
Страшно стана с паркирането около, синя и зелена зона! Всички паркират в близките пресечки. Аз живея в близост до зелена зона, сега няма паркиране! С 2 думи ЗДРАВО СМЕ ПРЕЦАКАНИ.
Mudov

2012.09.24 | 23:31

3
Със синя зона се занимават вместо да правят стачка за заплати по високи ,против високите цени,на Българското не на вноса. Вие ми правите стачка за синя зона ми има гратски транспорт ,гаражи,заплащане за парко мяста. Направете нещо смислено не за някаква си исиня зона . Изгониха Софиянците от центъра та селяните да правят стачка за синя зона . Не осъзнавате ,че управляващите се упитват да ни затрият като нация . ....
тъй...

2012.09.24 | 23:31

2
Щом живеят в центъра на София, имат кола и могат да ѝ плащат бензина и тн работи на тая кола, значи имат пари. Да си продадат колата, да се преместят на по-евтино място или да си плащат. Айде! То и Общината не е права хич, ама... пп: И само 200 души ли живеят в тоя център?

Добави коментар

Водещи новини